Цвијановић – Тегелтија: Буџет Српске за 2017. годину у суштини спреман

17.11.2016 Актуелно

„Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија имао је данас састанке са представницима Међународног монетарног фонда /ММФ/ и он ће детаљније објаснити у вези са буџетом“, рекла је Цвијановићева новинарима.

Тегелтија је истакао да Влада Републике Српске може испунити све обавезе у вези са кључним документима који се усвајају на крају сваке календарске године.

„Свакако ћемо усвојити и један нови документ који је предвиђен, Програм економске реформе који ће замијенити досадашњи документ који се звао Економска политика“, рекао је Тегелтија.

Он је појаснио да је израда свих тих докумената у завршној фази, те да, уз те документе, постоји и неколико законских рјешења које је Српска преузела обавезу да усвоји до краја године, а дефинисани су Писмом намјере ММФ-у и усаглашени у мају 2016. године.

„Влада Републике Српске већ је утврдила Закон о банкама и Закон о Агенцији за банкарство и они ће се, заједно са Законом о порезу на добит, наћи на засједању Народне скупштине Српске до краја године. Сви документи који треба да буду усаглашени са ММФ-ом су у великој мјери или готово у цијелости усаглашени“, рекао је Тегелтија.

Министар финансија Српске навео је да је Влада спремана да те документе предложи Народној скупштини Републике Српске да би били усвојени до краја године.

Архива