Инсистирање на доласку у Сарајево било би доказ политичке мотивисаности

17.10.2016 Актуелно

Додик је истакао да у том погледу користи редовну процедуру.

„Затражио сам да ме саслушају сходно њиховим правилима и процедурама које су користили у свим другим случајевима на простору Републике Српске или чак да дам изјаву видео-линком, што у њиховим процедурама постоји“, нагласио је Додик за „Спутњик“.

Он је истакао да је потпуно увјерен да никакве кривице нема, као и у низу других случајева до сада.

„Ја сам политичар који је подржао референдум. Да ли је то кривица? То је политичка ствар. Гдје пише у закону да ја не смијем нешто да подржим?“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, то је обрачун са њим оних који су поражени.

„То је обрачун са мном свих оних који су поражени, не само референдумом, а референдум није никога поразио, него ојачао наше достојанство и наш капацитет. Али, јесмо поразили на локалним изборима многе, који сада покушавају да се побједнику освете на такав начин“, истакао је Додик.

Додик је поновио да Дејтонским споразумом није предвиђено да БиХ има ни Суд нити Тужилаштво овог карактера него је те институције наметнуо високи представник, управо да се недисциплинованим политичарима суди.

„Тако је у почетку и назван, то је био суд за, како то они воле да кажу, прогон криминала, корупције високих политичара. Чим су тако формирали, значи само треба да се пресуди и ништа више“, рекао је Додик.

Архива