Фашистичке изјаве сарајевских политичара о Грујичићу руше дејтонску БиХ

12.10.2016 Актуелно

„Не могу да се помирим са таквим негативним ставовима према Србима и заиста ми није јасно зашто нико од страних дипломата и представника ЕУ није осудио такве иступе“, рекао је Додик, коментаришући противљење сарајевских политичара и Дураковића да за начелника општине Сребреница буде изабран кандидат српских странака Младен Грујичић само зато што је Србин.

Додик је истакао да су то неприхватљиве и штетне изјаве које руше дејтонску БиХ.

„Сребреница се налази унутар Српске! Зашто Србин не може да буде начелник? Таквим ставом бошњачки политичари руше уставни поредак земље који почива на равноправности свих народа“, рекао је Додик за „Вечерње новости“.

Он је оцијенио да је неприхватљив бошњачки инжењеринг, којим се покушава оспорити Грујичићева демократска побједа.

Предсједник Српске каже да стране дипломате и представници ЕУ сигурно не би прећутали да је неко од српских политичара или званичника изјавио тако нешто.

„Такве изјаве су недемократске и нетолерантне, а стране дипломате које долазе из земаља са највишим демократским вриједностима нијемо гледају нападе на српског кандидата који је добио легалну подршку већине народа“, рекао је Додик.

Он је истакао да захтјев СДА да буду поништени избори у Сребреници не долази у обзир и да то представља наставак харанге лидера ове странке Бакира Изетбеговића, који не може да се помири са чињеницом да је Грујичић добио подршку народа.

Додик, који је и предсједник СНСД-а, оцијенио је за „Глас Српске“ да Изетбеговићев захтјев за понављање избора у Сребреници представља признање изборног пораза.

„Изетбеговић и СДА доживјели су озбиљан политички пораз и сада опробаном методом покушавају да сву кривицу пребаце на Милорада Додика и Републику Српску“, каже Додик.

Додик је истакао да овакав начина обрачуна са њим није ништа ново.

„Изетбеговић покушава да се путем свог суда и тужилаштва обрачунава са Милорадом Додиком. То знамо и то није ништа ново, јер то ради већ дуже. Међутим, то је најбољи начин да му Суд и Тужилаштво /БиХ/ пропадну“, поручио је Додик.

Архива