Додик: Приоритет очување безбједности Српске

23.10.2016 Актуелно

„Опремање наших капацитета за очување безбједности и одбрану Републике Српске је од примарног значаја“, рекао је новинарима Додик након што је са премијером Српске Жељком Цвијановић и министром унутрашњих послова Драганом Лукачем обишао касарну Залужани код Бањалуке, гдје је планирана градња центра за обуку припадника републичког Министарства унутрашњих послова /МУП/.

Додик је истакао да су неопходни добри логистички услови за рад, обуку и смјештај припадника МУП-а.

„Један од важнијих приоритета јесте набавка наоружања и опреме за МУП. Желимо да будемо дио антитериристичке коалиције, јер је тероризам велика пријетња за БиХ, о чему се у Федерацији БиХ не баве много“, додао је Додик.

Он тврди да у Републици Српској нема организованих криминалних група.

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић нагласила је да ће реконструкција касарне Залужани за потребе МУП-а имати неколико фаза и да је циљ да буде формиран најмодернији центар у региону.

„Када буде завршена реконструкција, имаћемо најбоље услове за обуку и смјештај припадника МУП-а Српске. На овај начин биће растерећене локације које МУП користи у Бањалуци“, рекла је Цвијановићева.

Она је навела да би велики дио посла реконструкције требало да буде обављен у наредној години.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да је на МУП Српске укњижено 55 хектара земљишта касарне Залужани и подсјетио да би за њену реконструкцију требало да буде издвојено 6,5 милиона КМ.

„У овом комплексу ће у наредном периоду бити смјештене наше организационе јединице, међу којима су Специјална јединица, јединице за подршку Управе за пратњу и обезбјеђење, Управе за борбу против тероризма и екстремизма, као и друге организационе јединице“, каже Лукач.

Архива