Додик: НС РС сачувала демократски капацитет

24.10.2016 Актуелно

Додик је истакао да су посланици у Народној скупштини Републике Српске, који су бирани демократски, увијек давали пуни капацитет њеном функционисању.

„Прије 25 година је било вријеме у коме је формирана Република Српска, која је прошла кроз неколико фаза развоја. Ту прије свега мислим на ратни период, послијертану изградњи и фазу развоја, а у свему овоме је Народна скупштина имала несумњив значај“, рекао је новинарима Додик у Народној скупштини на свечаности обиљежавања 25 година рада ове законодавне институције.

Он је напоменуо да су у Народној скупштини Српске усвајани законодавни оквир, стратешке одлуке, утврђивани годишњи и стратешки документи.

„Народна скупштина Репбулике Српске сврстана је у ред свјетских демократских институција, које имају одређену одговорност. Захвалан сам свим људима који су учествовали у скупштинском раду, као и будућим генерацијама које ће одлучивати о свим важним питањима“, додао је Додик.

Он је оцијенио да је Народна скупштина Српске била јединствена када је ријеч о кључним питањима, што је потврђено и одлуком о референдуму о Дану Републике.

У Бањалуци се данас пригодим свечаностима обиљежава 25 година рада Народне скупштине Републике Српске.

Архива