Додик – Човић: Ускоро заједнички приједлог закона о Уставном суду БиХ

21.10.2016 Актуелно

Након састанка у Бањалуци, Додик је новинарима рекао да ће двије странке у наредним данима радити на изради и усаглашавању текста овог закона, који, уколико желе, могу подржати и друге политичке партије.

Он је додао да је са лидером ХДЗ-а договорио и заједнички рад на локалном нивоу тамо гдје је то могуће, наводећи да су обојица задовољни резултатима оствареним на протеклим локалним изборима.

Лидер СНСД-а је поручио да ова странка неће улазити у власт на нивоу БиХ, иако су актуелни српски представници у заједничким институцијама БиХ, након пораза њихових странака на локалним изборима, апсолутно делегитимисани.

Лидер ХДЗ-а БиХ је потврдио да је са предсједником СНСД-а данас разговарао о резултатима локалних избора, као и да су договорени даљи разговори руководства ове двије странке о бројним битним питањима у БиХ.

Човић је додао да би се у том погледу могла договорити два или три „пакета“ на којима би се могло заједно радити, с циљем доношења садржајнијих одлука када је ријеч о кретањима у БиХ.

Он је истакао да се не смије дозволити да било ко наруши односе ове двије странке, као и хрватског и српског народа.

Архива