Cтратешко опредјељење Владе – растерећење привреде и привредни раст

07.10.2016 Актуелно

Цвијановићева је истакла да је стратешко опредјељење и повећање ефикасности јавне управе и стварање услова за привлачење домаћих и страних инвестиција, без обзира на многобројне изазове са којима се Српска суочава, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

На састанку, којем је присуствовао и министар финансија Српске Зоран Тегелтија, разговарано је о актуелним економским темама у Републици Српској и БиХ, у свјетлу реализације мјера дефинисаних Писмом намјере, а које су компатибилне са Економском политиком коју је Влада Српске усвојила почетком године.

Разговарано је и о свим мјерама које су предузете на побољшању привредне активности у Републици Српској, а које су већ дале позитивне ефекте кроз раст обима индустријске производње, наводи се у саопштењу.

Саговорници су заједнички оцијенили да се фискалне, финансијске и структуралне реформе крећу у добром правцу, те да се очекује да и остали нивои власти заврше свој дио посла како би реформски процеси достигли пуни ефекат.

На састанку је разговарано и о будућим плановима када је ријеч о ангажману ММФ-а у БиХ.

Архива