Запослење за око 1.000 радника са примањима од 1.250 КМ

20.09.2016 Актуелно

„То показује способност да се одупремо времену криза, али и да вршимо стабилно упошљавање. Влади требају послодавци који исплаћају плате радницима и обавезе према држави, а ми у овом конкретном случају имамо таквог послодавца“, рекла је Цвијановићева на конференцији за новинаре у Станарима уприличеној након свечаног отварања ТЕ.

Она је нагласила да је Влада била подршка овом пројекту током свих година да би се дошло у фазу да он буде и реализован.

„ТЕ ‘Станари’ ће значајно побољшати наше производне капацитете и допринијети повећању производње електричне енергије за 28 одсто у односу на претходни период што значи и повећан извоз. Важно је нагласити да се са ауто-путем и овим пројектом апсолутно мијења привредна слика цијеле ове регије“, оцијенила је Цвијановићева.

Она је захвалила Народној Републици Кини и Великој Британији што су препознали потребу да се инвестира у ове просторе.

„Влада Републике Српске је задовољна овим пројектом, задовољни смо и што смо заједно са инвеститором и извођачима водили рачуна да се испоштују сви еколошки стандарди и они јесу испоштовани како то прописују европске директиве, чиме је овај подухват значајнији и бољи“, нагласила је Цвијановићева.

Она је додала да вриједност пројекта од 550 милиона евра говори сам за себе и напоменула да у регији нема велики број примјера те врсте. Цвијановићева је изразила задовољство што је овај пројекат реализован управо у Републици Српској.

Архива