Видаковић: Салкићеви ставови пуни мржње према Српској

23.09.2016 Вијести

„Потпредсједник Салкић је још једном злоупотријебио институцију Предсједника Републике Српске, чије ресурсе користи за изношење личних увредљивих и нетачних констатација и ставова“, нагласио је Видаковић.

Он је оцијенио недопустивим да Салкић, стојећи уз заставу и амблем Републике Српске, тврди да је референдум производ политичке егзибиције и позвао га да прочита Устав Републике Српске према ком је дужан да дјелује, јер је референдум уставна категорија.

„Наглашавамо да су сва гласачка мјеста за гласање на републичком референдуму раније формирана, а данашњи позив Салкића за неотварање гласачких мјеста у бошњачким насењима, и помињање потенцијалног дјеловања екстремистичких група, сматрамо усмјереним на дизање међунационалних тензија пред само одржавање референдума, те уношење страха међу грађане Републике Српске“, констатовао је Видаковић.

Он је навео да СНСД најоштрије осуђује овакве позиве потпредсједника Салкића и апелује на Министарство унутрашњих послова Републике Српске да истражи да ли је то Рамиз Салкић најавио потенцијално нарушавање јавног реда и мира на гласачким мјестима која су смјештена у бошњачким насељима.

Салкић је данас позвао Бошњаке, али и све грађане Српске да у недјељу, 25. септембра, не изађу на референдум о Дану Републике и кажу не, како тврди, политици угрожавања мира, стабилности и будућности свих грађана у БиХ.

Салкић тврди да је референдум о Дану Републике беспотребан, антидејтонски и антиуставан, те позива Бошњаке да 25. септембра „остану мирни и достојанствени“ и да не насједају на, како је рекао, могуће провокације екстремиста.

Архива