Улагање у домаће брендове веома значајно за развој Српске

18.09.2016 Актуелно

Додик је након обиласка рибњака истакао да је то примјер како се из ничега великим радом и трудом може направити озбиљан посао.

„Ово је породична фирма која је бизнис покренула прије 15 година и веома ме радује када данас чујем да са овог мјеста имају промет од три милиона КМ годишње, те да 85 одсто производње заврши на иностраном тржишту“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, ово је најбољи бренд и начин да се у Српској створе услови за производњу која се продаје у окружењу и да је то најбољи начин на којим се може осигурати будућност.

Додик је истакао да је у Требиње дошао да подржи домаћу производњу и домаће привреднике и поручио да ће и убудуће имати пуну подршку од државе.

„Страна улагања јесу битна, али много су значајнији наши људи који запошљавају раднике и извозе своју робу, те из немогућих услова развијају производњу“, рекао је Додик.

Он је истакао да је стално запослених тридесетак људи у „Бутрекс рибарству“ показатељ да посла има за оне који хоће да раде и који желе да се потруде.

Власник „Бутрекс рибарства“ Вељко Буђан је рекао да је данас успјешан бизнисмен, али да тога ничег не би било да није било помоћи Додика који је, како каже, вјеровао у породични посао и подстицао његове идеје и труд.

„Предсједник Додик ми је 1998. године помогао да направим мало породично предузеће, а данас сам задовољан што му могу презентовати постигнуте резултате, али и амбициозне планове за наредни период“, рекао је Буђан.

Архива