Савез националних мањина Српске уз Дарка Томаша

08.09.2016 Вијести из кампање

Предсједник Савеза и кандидат из реда националних мањина за одборника у Скупштини општине Прњавор Фрањо Ровер каже да је Томашу подршку дало 90 одсто Удружења која дјелују у оквиру Савеза на општинском нивоу.

„Овдје данас нису само они који имају неке друге, прије свега, личне интересе. Вјерујем да ћемо у наредном периоду са Томашем имати добру сарадњу, каква је била и раније док је био начелник општине“, рекао је Ровер.

Он је додао да СНСД-ов кандидат за начелника заслужује подршку, између осталог, и као суоснивач и организатор фестивала националних мањина и Међународне смотре фолклора, јер су ти догађаји у посљедње вријеме лоше организовани.

„Националне мањине су у том смислу биле и угрожене. Фестивал се не одржава онако како се радило првих година, а дошли смо до нивоа да играмо на зеленом тепиху умјесто на бини“, рекао је Ровер.

Из Савеза садашњој локалној власти замјере и смањење буџетских издвајања за потребе и активности националних мањина.

СНСД-ов кандидат за начелника општине Дарко Томаш, након потписивања споразума, рекао је да му је драго што људи препознају искрене намјере и побједничку екипу, због чега добија све ширу подршку.

Он је најавио да ће сличан споразум до краја седмице бити потписан са још једним политичким субјектом који дјелује на подручју општине Прњавор.

Архива