Крајње вријеме да се амбасадори западних земаља престану мијешати у унутрашња питања БиХ

19.09.2016 Актуелно

„Невјероватно је да амбасадори узимају за право да коментаришу унутрашње политичке догађаје. То нигдје на свијету нема, само се овдје то одржава. Зато је БиХ неуспјешна земља и нема шансе да успије док се људи у њој не договоре шта може бити БиХ, без могућности да се у то укључе страни амбасадори без обзира одакле долазе“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је оцијенио да је Уставни суд БиХ укључио све елементе политичког одлучивања и да ради по налогу предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, под притиском одређених амбасада у Сарајеву.

„Да је то имало везе са правом не би се ни дошло у ситуацију да се одлучује на овај начин. То ће бити суштина онога што желим да кажем амбасадору Руске Федерације у БиХ и свима другима. Очигледно је да су се амбасадори западних земаља ‘умртвили у БиХ и да им треба нека врста игре па су сада ово искористили да се укључе на најгори могући начин“, истакао је Додик.

Он је рекао да ће на данашњем састанку са амбасадором Иванцовим, који је дио редовних консултација, разговарати о општој ситуацији насталој након, како је истакао срамне одлуке Уставног суда БиХ, који је политички суд БиХ.

Архива