Референдумом манифестујемо нашу снагу

10.09.2016 Актуелно

Скуп је поздравио и благословио Његова светост Патријарх Српски, господин Иринеј и директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић

Његова светост Патријарх Иринеј
Србија највећи пријатељ Републике Српске

Са нама је ових дана био Патријарх Васељенски Вартоломеј. Преносим вам његове поздраве и Благослове.
Велика радост и част и нешто најљепше је видјети браћу заједно. Србија је највећи пријатељ Републике Српске. Ми смо један, јединствен српски народ. Ваш број вечерас улијева свима нама наду. Морамо помагати једни друге и бити јединствени, сложни и пуни љубави.
Република Српска је створена да сачува српски народ у БиХ. Ми смо мали народ и настрадали смо као мало народа у свијету.
Позивам вас да његујемо братство хришћанског православља. Воља Божија ће да нас сачува. Републици Српској желим свако добро као и српском народу. Поводом предстојећег Референдума желим рећи да српски народ најбоље зна шта је за њега најбоље. Он сам ће о томе да одлучи.
Србија треба да подржи ту вољу. Подржавам и поздрављам вољу да Република Српска Девети јануар слави као своју славу. Републици Срспкој желим пуно успјеха.

Милорад Додик
Најважнији циљ Србије је Република Српска

Република Срспка Србију види као своју. Србија за нас има посебан значај. Ми волимо Србију. Желим да Србија иде путем напретка. Србија је најзначајнији фактор мира.
Односи Републике Српске и Србије су на највишем нивоу. Најважнији циљ Србије је Република Срспка.
Дани Републике Српске у Србији имају за циљ да покажу све наше потенцијале. Република Српска је одраз воље српског народа и наше слободе.
Срби су скупо платили заблуду југословенства. Република Српска је израз нашег освјештења. Борба за слободу се манифестује кроз јаке институције.
Захваљујем се свим људима који су учествовали у стварању Републике Српске на челу са првим предсједником, доктором Радованом Караџићем и свим официрима и војницима на челу са Ратком Младићем.
Срби су оптужени и осуђени, а наши противници који су нама чинили злочине нису. Запад је у функцији стварања муслиманске, бошњачке унитарне БиХ. Република Српска брани Дејтонски споразум, а нас оптужују за његово кршење.

Високи представник чини највеће насиље над Дејтонским мировним споразумом. Укидање Дана државности од стране Уставног суда БиХ је највећи удар на нашу слободу.
Референдумом манифестујемо нашу снагу. Не желимо никоме зло.
Ми знамо гдје смо и ко смо. Ми смо слободарски народ који је својим огромним жртвама скупо платио слободу.
На сцени су свакодневно огромне шпекулације и зато је важно да будемо заједно и окупљени.

ВИДЕО

фото галерија

[widgetkit id=“40″]

Архива