Излазак на Референдум патриотска дужност

04.09.2016 Актуелно

„Претпостављамо какав ће бити одговор грађана на референдуму, али не смијемо олако прећи преко покушаја сарајевског политичког естаблишмента да мијења и модификује ствари у Републици Српској јер би сљедећи њихов потез било укидање назива Српске, а након тога и питање националног идентитета у БиХ“, изјавила је на конференцији за новинаре члан Предсједништва СНСД-а Милица Марковић.

Према њеним ријечима, раније су кроз инструментализацију Уставног суда БиХ модификовани химна и грб, као и имена неких градова у Републици Српској са префиксом „српски“, а јасно је видљива и намјера да се сви у БиХ изјашњавају као „Босанци и Херцеговци“, што је назив који већ употребљава половина политичког Сарајева.

„Да се то не би догодило и да бисмо сачували свој национални идентит битно је да сада кажемо шта мислимо и да одговором на референдуму покажемо да нећемо дозволити насилно мијењање које намјерава да спроведе /лидер СДА Бакир/ Изетбеговић, као поуку за све који би у будућности имали такве намјере“, истакла је Марковићева.

Потпредсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Милица Ловрић истакла је на конференцији за новинаре значај локалних избора и поручила да је важан сваки глас јер на овим изборима грађани не бирају само ко ће да сједи у скупштинским кулупама, него и ко ће да се бори за будућност Републике Српске.

„Грађани бирају између државотворне политике СНСД-а и фотељашке политике Савеза за промјене, који је показао колико вриједи и на нивоу БиХ и на локалном“, поручила је Ловрићева.

Она је рекла да Бијељину називају тврђавом СДС-а, али да СНСД нема намјеру да осваја тврђаве, него да Бијељину учини градом, не само на папиру, него тако што ће рјешавати проблеме урбанистичког хаоса, депоније на самој периферији и сумпора из топлане у центру града који у зимским условима „дави“ грађане.

„СНСД може да пружи више и боље, боље људе који су млади, паметни и образовани, бољу политику на чврстим основама и без политикантства и празне приче и бољу и снажнију Бијељину у снажној Републици Српској“, сматра Ловрићева.

Она је за сутра у 20.00 часова најавила одржавање централне трибине СНСД-а у спортској дворани Гимназије у Бијељини, којој ће присуствовати предсједник СНСД-а Милорад Додик и највише руководство странке.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић рекао је новинарима да је њихов циљ синхронизација власти на нивоу града и Републике за бољу будућност грађана Семберије.

Из политичке плаформе СНСД-а Ћорић је као кључне правце издвојио реорганизацију градске управе, да она постане сервис грађана, а не власти, да се градски буџет користи не за интерес једног човјека и странке него свих суграђана, развој привреде и пољопривреде и улагање у пројекте културе и спорта, посебно школског.

Архива