Аџић: У контакту са грађанима одредити приоритетне проблеме и приступ њиховом рјешавању

08.09.2016 Вијести из кампање

„Желимо да у контакту са грађанима видимо који су приоритетни проблеми и како да приступимо њиховом рјешавању, ради побољшања услова живота на подручју општине Градишка“, нагласио је Аџић, који је данас разговарао са грађанима у градском насељу Сењак у Градишци.

Он је навао да су се током разговора грађани у насељу Сењак највише жалили на проблеме одвода оборинских вода јер приликом већих падавина долази до изливања канализације у подруме стамбених и пословних објеката.

„Грађани тврде да тај проблем није толико био изражен док радници комуналног предузећа водовод и канализација нису подигли нивое за пумпне станице један и два због, како су навели, уштеде електричне енергије“, рекао је Аџић.

Он каже да је то погрешно рјешење, јер мисли да пумпе морају радити максималним капацитетом у првом сату ударног таласа падавина, а не да се сачека да се канализациона цијев напуни.

Аџић каже да је потребно пронаћи адекватно техничко рјешење за овај проблем, а потом да се из европских фондова тражи подршка за реализацију таквог пројекта.

„Онај ко жели да буде одговоран према грађанима мора да примијети тај проблем, јер је заиста неодговорно када нико не реагује на притужбе грађана да им се канализација излива у подруме“, каже Аџић.

Аџић је рекао да је данас са грађанима разговарао и о социјалним и егзистенцијалним проблемима.

„Разговарао сам са госпођом која има сва рјешења од Центра за социјални рад и општине Градишка да има право на помоћ и његу другог лица, има потребе за лијековима и другим облицима помоћи. Кућа јој је обновљена, али локална заједница није могла да једној тако социјално угроженој особи прикључи воду и канализацију“, навео је Аџић.

Аџићеву кандидатуру за начелника општине Градишка, осим СНСД-а, подржали су ДНС, Социјалистичка партија, Партија уједињених пензионера, Српска напредна странка и Народна странка „Радом за бољитак“.

Архива