Cамо држава гарантује слободу, зато je важно да постоји Српска

27.09.2016 Вијести из кампање

„На овим просторима Срби нису имали државу и зато су страдали у Јасеновцу и другим мјестима“, рекао је Додик на предизборној трибини СНСД-а у Зворнику, гдје су представљени одборнички кандидати СНСД-а за Скупштину града.

Додик је нагласио да је Републике Српска уважава и да се не може избрисати, истичући да је зато и природна борба да Српска буде јака и све јача.

„Као предсједник Републике Српске поносан сам на свакога другог и другачијег и Бошњака и Хрвата, који овдје живе, да се у Српској осјећа слободно и неугрожено и ја се борим за такву Републику Српску да сви у њој буду сигурни“, рекао је Додик и додао да су Срби мирољубљив народ, али да не дају своје.

Додик је захвалио свима који су изашли на референдум 25. септембра.

„Референдум је одржан и то је важна чињеница која се никада неће заборавити, а то је да је Република Српска први пут изашла на референдум на којем је већина грађана подржала да се слави 9. јануар – Дан Републике“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, народ има у себи довољно колективне памети коју је испољио у прошлу недјељу и тако треба да буде и у недјељу, 2. октобра, на изборима „да казни кукавице које не смију отићи у Сарајево и с поносом рећи да су гласали на референдуму, него кажу `ето ми смо морали`“.

Додик је позвао Зворничане да гласају за одборничку листу СНСД-а, да ова партија заједно са коалиционим партнерима ДНС-ом и СП-ом формира стабилну скупштинску већину, те да грађани подрже заједничког кандидата СНСД-а, ДНС-а и СП-а за градоначелника Зворника Зорана Стевановића.

Стевановић је нагласио да је неопходно са коалиционим партнерима формирати јаку скупштинску већину да води Зворник напријед и да га коначно сврста у ред развијених градова на овом простору.

„Одборнички кандидати СНСД-а вриједни су и људи без мана и зато 2. октобра изађите и гласајте за листу СНСД-а и за мене као градоначелника“, рекао је Стевановић.

Он је нагласио да ће се у наредне четири године радити на завршетку започетих инфраструктурних пројеката, да даљинско гријање буде јефтиније промјеном енергента, да ће бити изграђено око 500 нових паркинг мјеста и да се Зворнику врати достојанство.

„Достојанство Зворнику вратићемо повратком неправедно одузетих републичких институција као што су центар јавне безбједности, окружно тужилаштво и суд и друге установе које су потребне овом граду“, рекао је Стевановић.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Лазар Продановић истакао је да је потребан снажан Зворник за снажну побједу кандидата за градоначелника Зорана Стевановића и снажну побједу одборничке листе СНСД-а за Градску скупштину.

„Треба нам снажан Зворник, снажне мјесне заједнице, снажна подршка младима, предшколској дјеци, ученицима, студентима, радницима“, рекао је Продановић и додао да 2. октобра треба четврти пут да побиједи одборничка листа СНСД-а за Скупштину града и Стевановић за градоначелника.

Архива