Додик : Сви на референдум 25.септембра!

19.09.2016 Актуелно

 

„Уставни суд БиХ се показао као политичко тијело Бакира Изетбеговића. У суштини, све оно што Бакир замисли, Уставни суд ће и урадити“, истакао је Додик и додао да наши представници у заједничким институцијама нису на адекватан начин скренули пажњу да је недопустиво за Републику Српску, да се Уставни суд понаша на овај начин.

„Ријеч је о Уставном суду БиХ, који је састављен од три странца и шест домаћих судија. Домаће судије су биле у већини против свих тих одлука Уставног суда, међутим кад томе додате странце, онда добијете овакве накарадне одлуке. Ти покушају међународних представника, амбасада и других, да застраше, упућујући и одређене пријетње, није ништа ново и није ништа што већ раније нисмо видјели“, навео је предсједник Српске.

Оно што је сада другачије, нагласио је Додик, јесте то да немају адекватан одговор на нешто што је воља народа.

„Сви на референдум 25.септембра“, позвао је Додик.

Говорећи о предстојећој посјети Русији, истакао је да састанак са предсједником Русије Владимиром Путином треба посматрати као састанак у континуитету.

„Разговараћемо о економским и политичким питањима. Упознаћу предсједника Русије са актуелном политичком ситуацијом у БиХ, са незаконитим радом високог представника који је кршио међународни споразум“, рекао је Додик и додао да ће захвалити Русији на том што је разумјела и подржавала међународно право и Дејтон.

– Русија није никада ништа рекла против БиХ. Она инсистира на досљедном провођењу Дејтона, али исто тако није спремна и то је показала, да подржи насиље међународног високог представника, истакао је предсједник Српске.

Архива