ВРС извршила основни задатак – одбранила народ и Српску

28.06.2016 Актуелно

Додик је на Озрену, гдје се обиљажава Видовдан – Крсна слава ВРС и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, подсјетио да је Војска Српске настала као законска и политичка воља српског народа.

„Командант ВРС Ратко Младић је успјешно командовао војском и ВРС је остварила свој основни циљ и задатак, а то је одбрана српског народа и Српске, која је формирана раније донесеном одлуком Народне скупштине“, истакао је Додик.

Он је изразио задовољство што је обиљежавање Крсне славе Војске Републике Српске сваке године све боље и организованије.

„Имамо намјеру да сљедеће године на данашњи дан овдје постројимо припаднике Војске Републике Српске, ветеране прије свега, у униформама ВРС како би на додатни ниво подигли сјећање и његовање традиције ВРС“, рекао је Додик.

Предсједник Српске је напоменуо да је воља и намјера Српске да обиљежавање Крсне славе ВРС буде што масовније, због чега се организује на различитим мјестима широм Српске.

„Наредне године ћемо то учинити и на Романији и на тај начин људе анимирати, прије свега младе, да разумију и знају шта је ВРС“, истакао је Додик, наводећи да је српски народ традиционално привржен војсци.

Он је изразио захвалност Трећем пјешадијском /Република Српска/ пуку Оружаних снага БиХ, који баштини тековине Војске Републике Српске.

„Желим да захвалим нашим људима који су дио структуре Оружаних снага БиХ, али наше амбиције су далеко веће – ми желимо што јачу и што самосталнију Српску и у том погледу мислимо да једино српски народ може да буде гарант своје безбједности“, нагласио је Додик, оцијенивши да су управо окупљања попут данашњег најбољи могући начин присјећања славних дана постојања ВРС.

Архива