Козарска Дубица: Сјећање на жртве усташког злочина геноцида у Доњој Градини

08.05.2016 Актуелно

13.05 – Предсједник Републике Српске Милорад Додик, поручио је да вријеме у Доњој Градини више не тече, јер су „казаљке стале прије 71 годину“ и да нас то опомиње на један од најтрагичнијих догађаја у новијој српској историји.

Додик је истакао да су на најсвирепије начине убијани људи само зато што су друге нације, друге вјере, или идеологије.

„Живот је овдје побиједио смрт, храброст је покорила кукавичлук, али истина о томе шта се збило на овој земљи до данас није успјела надгласати лаж. О жртвама јасеновачког логора се не говори много, иако би се о томе требало говорити што гласније – ко ће други бдити над тим ако не ми“, истакао је Додик.

13.02 – Нама данас ударају жиг зликовца, а зликовцима стављају ореол жртве, рекао је предсједник Србије Томислав Николић и поручио да то што су деценије прошле од стравичног геноцида није разлог зашто се у свијету ћути о томе.

12.44 – Предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Томислав Николић положили су данас вијенце на гробном пољу „Тополе“ у Спомен-подручју Доња Градина невино страдалим жртвама усташког злочина- геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини.

Милорад Додик положио вијенац на гробно поље „Тополе“ (фото: РТРС)

 

 

Архива