Додик: Српска заинтересована за јачање Србије

01.05.2016 Актуелно

Додик и Вучић имали су васкршњи доручак са припадницима Војске Србије. Вучићево јаје и треће године било је најјаче, а у одабиру побједничког јајета каже да се руководио савјетом да је најјаче оно које је најсвјетлије.

Честитан је Вакрс и 1.мај а предсједник Додик истакао да је Српска веома заинтересована за јачање и развој Србије и да му је драго што види да систем одбране у Србији функционише и да су сви предано посвећени питањима стабилности саме државе.

„То је оно што нас у Републици Српској и занима. Ми хоћемо Србију која је економски јача. То је наш циљ и гаранција наше стабилности у Републици Српској“, рекао је Додик новинарима, након што је са премијером Србије Александром Вучићем посјетио Оперативни центар система одбране Војске Србије на Бањици у Београду.

Он је навео да Српска сарађује са Војском Србије у дијелу који се односи на школовање војника у Србији.

„Веома смо захвални за прилику која нам је пружена у том погледу, јер српска компонента Оружаних снага БиХ попуњава се са професионалним појединцима и зато је сарадња са Србијом и Војском Србије веома важна за нас и из тог разлога сам ја ту“, нагласио је Додик.

Премијер Србије рекао је да ће Војска Србије увијек бити спремна да одговори свим изазовима и буде снажан фактор одвраћања за сваког коме би пало на памет да изврши агресију на Србију.

„Наша војска ће бити све снажнија и јача и у то нема никакве сумње“, рекао је Вучић новинарима и истакао да је стабилност Србије услов за њен економски, демократски, политички и сваки други напредак.

Архива