Шаровић и њему слични су се одлучили за издају Српске

12.04.2016 Актуелно

Коментаришући Шаровићеву изјаву да представници Савеза за промјене у Сарајеву неће дозволити да новац од руског дуга према БиХ заврши у буџету Републике Српске, Додик је рекао да је то горе него што би очекивао од једног муслимана да уради.

„Могу да прихватим да они имају нешто против власти, али не могу да прихватим да имају нешто против Републике Српске. Сад могу да кажем да имају против Републике Српске јер систематски раде против Српске испуњавајући најригидније захтјеве које су муслимани могли поставити у БиХ, а то је урушавање Републике Српске“, рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске.

Предсједник Републике наводи да је за новац којим се Шаровић разбацује у Савјету министара, повукао све своје везе у Русији како би дуг био враћен у новцу, а не у хеликоптерима или некој другој роби како је Русија исплатила осталим земљама бивше Југославије.

Додик је питао Шаровића зашто се није потрудио, уколико већ брине о Републици Српској, па омогућио да по истом принципу дугове Српске, које је она наслиједила и које уредно сервисира, пребаци на ниво БиХ.

„Шаровић није рекао да се то пренесе на ниво БиХ. Он је сматрао да је то нормално у вријеме док је био предсједник Српске, па се није борио да то буде лоцирано на ниво БиХ“, истакао је Додик.

Архива