Додик: Политика издаје СДС-а мора бити прекинута

23.04.2016 Актуелно

– Очигледно је да су они у паници, а не неко други, али паника уопште није доминантно осјећање у Републици Српској – изјавио је Додик.

Констатовао је да никоме у Републици Српској нису потребни протести, али да ће, уколико их буде заказала опозиција, протесте заказати и власт.

– Заказаћемо их и ми из два битна разлога. Први је да су и они дио власти двије године на нивоу БиХ и они доносе важне одлуке за Републику Српску и нисмо осјетили никакве бенефите од тога што они раде – рекао је Додик.

Он је као други разлог навео да је политика СДС-а политика издаје која мора бити прекинута.

– Када они закажу протесте и ми ћемо изаћи са протестима који ће сигурно „одувати“ ту њихову издајничку политику – рекао је Додик.

Коментаришући Босићеву изјаву да ће Српска убрзо бити доведена на просјачки штап, Додик је подсјетио да СДС, који је дио власти у БиХ, до прије само неколико мјесеци није хтио да подржи аранжман са ММФ-ом.

– То је јединствен примјер да је нека држава, која је успоставила уговорни однос са Свјетском банком, одбацила када је то требало да се верификује – навео је Додик.

Он је рекао да, са друге стране, када је ријеч о финансијској подршци Русије, Босић упорно говорио да тога нема.

– А, сада када стигне – опструишу, покушавајући да остваре дугорочне планове Федерације БиХ да се Република Српска дестабилизује и учини што гором – рекао је Додик.

Он је истакао да Српска испуњава све своје обавезе и да спекулативне тврдње „типа угрожавања система“ не стоје.

– Босић нема ниједног разлога да о томе говори. Он је имао 24 посланика, данас их има 18 или 17 и имаће их још мање. Јуче га је напустио још један члан Главног одбора. Очигледно је да су они у паници – рекао је Додик.

Архива