Цвијановић: Присуство молитвеном доручку у Вашингтону потврда значаја Српске

04.02.2016 Актуелно

Цвијановићева је нагласила да је веома битно да се у непосредним контактима са утицајним личностима у САД, представницима америчког Конгреса, Стејт департмента и других институција истакне положај и улога Републике Српске.

„То је потврда уставног и политичког позиционирања Републике Српске у оквиру БиХ“, истакла је Цвијановићева након Молитвеног доручка, чији је домаћин био предсједник САД.

Премијер Српске рекла је да је ово била прилика да се посјета Вашингтону, осим сусрета са представницима америчке администрације, искористи и за сусрете са бројном и врло утицајном српском дијаспором у САД, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Молитвеном доручку у Вашингтону присуствовали су представници америчке администрације, Конгреса, дипломатског кора, свјетске економске, политичке и културне елите.

Националном доручку, који се одржава првог четвртка у фебруару, присуствује 4.000 званица од којих је трећина из иностранства, из више од 140 држава из политичког, културног и вјерског живота, за које Организациони одбор, који чине представници Конгреса, оцијене да су остварили значајне друштене резултате у својим земљама.

Годишњи Национални молитвени доручак одржан је у оквиру цјелокупног програма окупљања изабраних званичника који је траје од 3. до 6. фебруара.

Архива