Додик: Избори да, али на свим нивоима у БиХ

23.01.2016 Актуелно

Додик, који је предсједник СНСД-а, навео да је то његов одговор опозицији у Републици Српској која стално тражи изборе.

„Пун сам енергије и бићу предсједник још три године, након чега ћу поново да се кандидујем и побиједим. То ћу учинити јер имам противнике у опозицији који су лоши људи, који не могу лични осјећај да превазиђу бавећи се политиком. Људи који мрзе не могу да воде никога. Ја никога не мрзим, они ме веселе и дају снагу да идем даље“, рекао је Додик новинарима у Дервенти након састанка са општинским одборима СНСД-а из Изборне јединице четири.

Он је додао да је потребан консензус за одржавање свих избора, те да ће СНСД дати пристанак за њихово одржавање.

Додик је подсјетио да је СДС недавно изашао у јавност и рекао да има већину у Народној скупштини Републике Српске и да је Мићо Мићић кандидат за предсједника Владе.

„Видљиво је да то није била истина. Сљедећа њихова фаза је тражење избора, а ако и то не успије иду на радикализацију политичке ситуације“, закључио је Додик.

Све страначке општинске организације спремне за локалне изборе

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да су све страначке општинске организације прошле период конституисања и додатног јачања и да су спремне за учешће на предстојећим локалним изборима.

Додик је данас у Дервенти, након састанка са представницима општинских одбора странке из Изборне јединице четири, којој осим Дервенте припадају Брод, Модрича и Вукосавље, рекао новинарима да је, осим актуелног кадровског јачања странке за предстојеће локалне изборе, разговарано и о политичкој ситуацији у Републици Српској.

„На општим изборима имали смо дефицит гласова у Изборној јединици четири, али смо анализирали недостатке, извршили реконструкцију и консолидацију одбора. У Републици Српској имају организације гдје треба да се укључимо, ових дана упутићемо се ка Бијељини да рјешавамо тај проблем“, додао је Додик.

Коментаришући пресуду коју је добио на Суду против предсједника СДС-а Младена Босића, Додик је рекао да је суд утврдио да Босић није говорио истину и да онај ко је спреман да лаже на јавној сцени, треба да буде кажњен.

„Са том етикетом Босић ће морати да се суочи. Мораће да плати 6.000 КМ, чиме нисам задовољан, јер сам очекивао највећу казну. Онај ко је спреман да лаже на јавној сцени, треба да буде кажњен“, истакао је Додик и оцијенио да је Републици Српској потребан нови Закон о клевети, који ће предложити.

Додик је похвалио активност припадника Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске на расвјетљавању случаја у којем су учествовали припадници Специјалне полиције и додао да то није случај у Федерацији БиХ, гдје има пет неријешених пљачки.

Састанку у Дервенти су, осим руководства локалних одбора СНСД-а из Дервенте, Брода, Модриче и Вукосавља, присуствовали потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић и други високи функционери странке

Архива