Додик: Прекомпозиција скупштинских већина у неким општинама

29.08.2014 Актуелно

 „Увјерен сам да је то идуће седмице могуће урадити у Козарској Дубици“, рекао је Додик новинарима у Приједору након састанка са лидером ДНС-а Марком Павићем.

Он је нагласио да је веома важно разумјети да Република Српска више него икад тражи стабилне институције након избора и да народ не смије дозволити да то буде распарчано нити да буде мјесто свађа, него да буде мјесто бржег доношења одлука.

„Само снажан парламент може да одбрани стечена права и обезбиједи развој Републици Српској, а снажан парламент једино је могућ ако досадашња коалиција појача свој капацитет и ми смо увјерени да то можемо“, поручио је Додик.

Одговарајући на питање новинара о порукама из Србије да се њени званичници неће мијешати у изборе у БиХ, Додик је рекао да је то одлука руководства Србије, да постоје различите политичке партије које сарађују са другим политичким партијама у региону и глобално, и да је то сасвим нормално.

„Одлуку о учешћу и обиму учешћа доноси свака партија за себе. Што се мене тиче, СНСД, ДНС и СП имају јасан концепт изборне кампање и ми ћемо доказати да је капацитет који имамо апсолутно довољан за велику побједу“, оцијенио је Додик.

 

Архива