Додик позвао Србе на саборности и јединство

21.08.2014 Актуелно

„Морамо бити јединствени и да одбацимо разне сумњивце који међу нама разбијају јединство да би се домогли неких јавних функција само да би могли да проживе добро, а народу да не остане ништа“, истакао је Додик.

Додик је потврдио да је данас у Дрвару са начелницима ове и општине Грахово разговарао о неправди коју према овим локалним заједницама чини Ливањски кантон и ФБиХ, нагласивши да Република Српска неће подржати убудуће ниједну одлуку у Ливањском кантону која није у корист овдашњих Срба.

Он је рекао да је састанку присуствовао Његово преосвештенство владика бихаћко-петровачки Атанасије.

Додик је изјавио да је као предсједник Републике Српске учинио све да Српска остане јака и стабилна, истичући да је овај ентитет данас најважнији и најстабилнији дио БиХ.

„Без одлука Републике Српске Сарајево више не може ништа да одлучи“, поручио је Додик.

Додик је навео да је посјетио и Дом здравља у Дрвару, који има потребу да постане дневна болница, те додао да ће финансијски помоћи да се тај проблем ријеши.

Он је подсјетио да је прије годину и по дана обезбијеђено да људи из Дрвара и других општина могу без додатних процедура да се лијече у Клиничком центру Бањалука.

Он је рекао да Сабор крајишке пјесме треба да очува идентитет Срба.

„Ово је добар повод да се окупимо и да се чује за Дрвар и читав овај српски крај који је преживио голготу и страдао у протеклом отаџбинском рату“, истакао је Додик.

Он је рекао да је окупљањем српски народ показао да жели да се врати на своја огњишта и ту остане.

Додик је подсјетио да је српски народ кроз историју увијек тежио јединству и слози, истичући да позната народна пословица „Само слога Србина спасава“ није била израз комодитета, већ да се укаже народу да мора бити окупљен и сабран.

Архива