Заједнички за предсједника и члана предсједништва

11.06.2014 Актуелно

Додик је новинарима у Бањалуци рекао да ће ови ставови бити пренесени органима странака, који ће о томе одлучивати.

„Ствари се већ назиру, али ћемо морати да поштујемо све предвиђене процедуре“, рекао је Додик након састанка представника три партије.

Он је истакао да би коалиција СНСД-а, ДНС-а и СП-а требало да буде пријављена за изборе у предвиђеном року.

„И кандидате ћемо предложити у предвиђеном року. О свему ћемо још разговарати, а органи странака ће о свему одлучивати“, додао је Додик.

Павић је нагласио да ће органи ДНС-а донијети одлуку о заједничком наступу са СНСД-ом и СП-ом, али да све мора бити и усаглашено са партнерима из Коалиције центра.

„Наш став је да органи странака донесу одлуке о заједничком наступу. У току наредне неђеље ћемо са Коалицијом центра утврдити ставове“, додао је Павић.

Ђокић је напоменуо да ће у наредном периоду бити утврђени кандидати који ће изаћи на изборе за појединачне функције за предсједника Српске и члана Предсједништва БиХ из Српске.

„Органи наших странака одлуке ће донијети до краја наредне седмице, а након тога ће у предвиђеним роковима бити утврђена имена кандидата“, рекао је Ђокић.

Према његовим ријечима, све странке су спремне на сарадњу и након општих избора у БиХ, заказаних за октобар.

У делегацији СНСД-а на састанку су били и предсједник Извршног одбора Главног одбора странке Небојша Радмановић, потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић, те међународни секретар странке Жељка Цвијановић.

Делегацију ДНС-а чинили су и потпредсједници странке Недељко Чубриловић и Споменка Стевановић, као и генерални секретар странке Драгутин Родић.

У делегацији СП-а били су и потпредсједници партије Будимир Аћимовић, Далибор Стевић и Живко Марјанац, те предсједник Извршног одбора СП-а Слободан Протић. /крај/бон/мђ/фоно

 

 

 

Архива