Приоритет запослити бар по једног члана у свакој породици

16.03.2014 Актуелно

Додик је током трибине СНСД-а у Требињу рекао да ће поводом овог питања већ сутра у овом граду организовати састанак у оквиру „Електропривреде Републике Српске“ да би биле сагледане њихове могућности и да се одреде даље смјернице.

 

„Морамо бити социјално одговорни и покушати људе разумјети и помоћи им. Разумијемо да је ситуација сложена и да много људи тражи посао, али када ради бар један члан онда је много лакше издржати“, каже Додик.

Истичући да је посљедњих осам година, можда, и било неких грешака, Додик је навео да власт не бјежи да их чује и да жели да их поправи.

„Радимо све што је неопходно да би Република Српска вратила и ојачала вјеру у саму себе, а да би то учинила мора да буде солидарна. Солидарност је нешто што нам треба у овом тренутку и зато сам позвао све људе на ту врсту солидарности“, рекао је Додик, који је и предсјединик СНСД-а.

Он је напоменуо да се не може градити само своја позиција, већ да треба водити рачуна и о другим људима којима је помоћ потребна.

Говорећи о политичкој позицији Републике Српске, Додик је нагласио да је Српска највећи успјех и стабилност доживјела у вријеме актуелне власти и док је он на функцији предсједника.

„Реалне су чињенице да је повећан бруто друштви производ 100 одсто, плате у јавном сектору скоро исто толико, редовна су примања, имамо најбоље односе које смо могли да замислимо са Русијом, Израелом и други земљама, уважавани смо у ЕУ и незаобилазан фактор одлучивања у БиХ“, рекао је Додик.

Он је поручио да се те шансе не смију испустити, као ни да се смањи значај и снага Српске, напомињући да је и прича избора који долазе да Република Српска добије још јачу снагу, а не да је изгуби.

Истичући да је у политици важно имати карактер, Додик је рекао да се у супротном све своди на галаму, оговарање, надвикивање и на празну причу.

„Једино је важно шта је неко оставио иза себе бавећи се политиком“, рекао је Додик и додао да је садашња власт Српске урадила много на социјалном и економском плану, што није случај са земљама у окружењу.

Говорећи о односу према Требињу, Додик је истакао да је он непромијењен и да никада није одустао од овог града и људи који су његовој политичкој партији дали повјерење.

Он је оцијенио да се од промјене власти у Требињу није ништа добило, осим свађе и галаме.

„Увијек сам помагао овом граду, па чак и онда када су неки појединци покушали да изразе своју недобродошлицу и мени и овој власти“, рекао је Додик.

Он је најавио у наредном периоду реконструкцију Дома пензионера, завршетак изградње станова за породице погинулих бораца, наставак изградње обилазнице, Горњих хоризоната и друге активности важне за живот људи на подручју овог града и цијеле Херцеговине.

Додик је подсјетио на многе пројекте које је актуелна власт у претходних неколико година реализовала у Требињу и Херцеговини, међу којима су изградња зграде „Електропривреде Републике Српске“, комуникацијска отвореност према Херцег Новом, тунел преко Чемерна и друга значајна улагања.

Након трибине Додик је рекао да се неће састати са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем, јер га није ни позвао.

„На трибину сам дошао као предсједник Републике Српске, а градоначелник ме није позвао на састанак. Готово да је то и непотребно из разлога што смо се раније састајали и покушали нешто да договоримо, али те договоре нису испоштовали“, рекао је Додик.

Он је истакао да нико од грађана Требиња неће осјетити никакву штету од њега и његових сарадника због понашања Вучуревића према републичким властима.

„Требиње за мене није ни градоначелник ни појединац, већ једно од стратешких мјеста Републике Српске и тако се и понашам према њему“, истакао је предсједник Републике Српске.

На трибини су, осим Додика, говорили предсједник Владе Жељка Цвијановић, која је и међународни секретар СНСД-а, и члан Предсједништва из Републике Српске Небојша Радмановић, који је и предсједник Извршног одбора СНСД-а.

За вечерашњу трибину у Требињу владало је велико интересовање о чему свједочи и податак да је испред Културног центра, чија сала има 500 мјеста, остало још најмање 300 људи.

Архива