Цвијановић: СНСД посвећен развоју Добоја

20.03.2014 Актуелно

 

Цвијановићева је, након вечерашње радне посјете Градском одбору СНСД-а Добој, рекла Срни да је сврха састанка међусобно информисање, усмјерено на јачање страначке структуре која у Добоју треба да одговори на изазове наредних избора.

„Сагледавали смо ствари које се требају реализовати на локалном нивоу, а гдје би Влада Републике Српске, коју предводи СНСД, требала интервенисати“, напоменула је Цвијановићева, која је премијер Српске.

Она је додала да је, између осталог, разговарано и о потребама добојске болнице, пројекту изградње хидроцентрале на ријеци Босни, те о начинима реализовања других пројеката који би довели до већег запошљавања омладине.

„Као страначка структура, посвећени смо томе да доприносимо бољем развоју Добоја“, истакла је Цвијановићева.

Она је оцијенила да Добој у протеклом периоду „није показао оно што је могао“, те навела да је СНСД, у настојању да се промијени та слика, у кратком периоду ушао у локалну власт са постојећим структурама, али да то није функционисало.

Цвијановићева је рекла да се кроз један такав аранжман политика СНСД-а није могла реализовати, и да предстоји политичка борба да би СНСД у Добоју могао проводити своју политику.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Добој Миодраг Марковић рекао да се странка кадровски ојачала, тако да „крупним корацима“ иде до политичке побједе када је ријеч о Добоју.

Према његовим ријечима, због немогућности да се оствари добра сарадња са актуелном владајућом структуром у Добоју, нису реализовани многи пројекти у које би се укључила и Влада Републике Српске.

Он је истакао да је Влада Републике Српске заслужна за изградњу аутопута Добој – Бањалука и Термоелектране „Станари“, те додао да граду слиједе додатна улагања у изградњи хидроелектрана на ријеци Босни.

 

Архива