Кошарац: Престати од БиХ правити "пашалук" под контролом Турске

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац поручио је да је крајње вријеме да међународни званичници, који критикују резолуцију Народне скупштине Републике Српске о војној неутралности, престану са провођењем политике двоструких аршина и охрабривањем намјере Бакира Изетбеговића и других водећих бошњачких политичара да од БиХ праве "пашалук под контролом Турске и неких других исламских земаља".

Опширније...

Додик: БиХ ме не занима, волим Репубику Српску и Србију

Коментаришући тврдњу члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да је његов отац Алија Изетбеговић прије смрти турском предсједнику Реџепу Тајипу Ердогану оставио "у аманет" бригу за БиХ, предсједник Српске Милорад Додик каже да је његова земља и држава Република Српска, а да га Босна и Херцеговина не занима. Волим Српску и волим Србију а БиХ је морање, каже Додик.

Опширније...

Додик у Халмстаду са представницима Српског савеза у Шведској

Предсједник Републике Српске Милорад Додик борави данас у шведском граду Халмстаду.

Опширније...

Цвијановић: Жао ми је ако сам увриједила Звиздића, али Савјет министара нема већину

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да јој је жао ако је нечим увриједила предсједавајућег Савјета министара Дениса Звиздића говорећи да одговорност за реформски застој лежи на институцијама БиХ гдje је његова партија на власти, додавши да је само побројала чињенице, међу којима је и та да нема парламентарну већину, јер су му се светили неки од његових властитих посланика.

Опширније...

СДС од почетка био против акциза, Шаровићeвe тврдњe нeиcтинитe

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је најобичнија лаж тврдња потпредсједника СДС-а Мирка Шаровића да "за СДС није био проблем да разговара о акцизама, али уз одређене бенефите за пољопривредни сектор кроз плави дизел", јер је СДС од почетка био против акциза.

Опширније...

Цвијановић: Како је могуће да опозиција не смије да каже да подржава референдум

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Српској потребан консензус када је ријеч о раду Суда и Тужилаштва БиХ и да у том смислу апсолутно подржава став предсједника Републике Милорада Додика.

Опширније...

Цвијановић: Cва одговорност је на Звиздићу

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је сва одговорност у вези са измјенама закона о акцизама на предсједавајућем Савјета министара Денису Звиздићу, који нема подршку у Представничком дому парламента БиХ.

Опширније...

Вардиште је правац предвиђен Tранспортном стратегијом

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да, када је ријеч о изградњи брзе цесте Београд - Сарајево, правац Вардиште је предвиђен Транспортном стратегијом Српске, која чини оквирну стратегију предвиђену за цијелу БиХ.

Опширније...

Цвијановић: Да ли ће опозиција звиждати и за "породиљску плату"?

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Српска излази из тешког периода економске кризе, који је трајао неколико година, те да су систем и буџет Републике стабилизовани.

Опширније...

Oпозициa није смjeлa да учeствyje y дoношењу Резолуцијe

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да је природно што је Народна скупштина Српске усвојила Резолуцију о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности с обзиром на то да постоји изражен став свих политичких партија да не желе било какву војну границу Српске са Србијом.

Опширније...