Декларацијa - потрбно радити на очувању српског језика и идентитета

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се у Декларацији о опстанку српског народа која се позива на европске вриједности апострофира потреба да Република Српска и Србија заједнички раде на очувању српског језика и идентитета и у коме се коначно тврди да је српски народ недјељив.

Опширније...

Америка покушава и даље да изгради БиХ као унитарну земљу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да саопштења америчког Стејт департмента у којима се упозоравају амерички туристи да је опасно путовати у БиХ представљају дугорочну стратегију, јер САД још од Дејтонског споразума покушавају да изгради БиХ као унитарну земљу.

Опширније...

Додик: Знам ко стоји иза захтјева за мојe хапшење

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да дуже вријеме зна за захтјев за његово хапшење који долази из Сарајева и да зна ко стоји иза тога, као и да је увијек на располагању, те да ако заиста имају нешто против њега немају потребу да се обраћају Србији.

Опширније...

Пласирањем неистина Говедарица призива међународну интервенцију

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да предсједник СДС-а Вукота Говедарица пласирањем неистина у сарајевским медијма о "тобожњим СНСД-овим списковима неподобних Срба" покушава да призове међународну интервенцију против кључних институција Републике Српске.

Опширније...

Шпирић: За СНСД постоји само један списак - бирачки

Потпредсједник СНСД Никола Шпирић поручио је да за ову странку постоји само један списак - бирачки, али да би могли направити списак СДС-ових промашаја и издаја у Сарајеву.

Опширније...

Након избора Црнадак и ПДП иду у политичку пензију

Савез независних социјалдемократа већ дуже вријеме не могу изненадити насртаји пробосанског министра Црнатка на институције Републике Српске али изненађује ентузијазам овог ''дипломате'', са којим последњих дана наноси штету Републици Српској и њеним институцијама, а нарочито након што смо без иједног инцидента и поносно обиљежили свој Дан Републике.

Опширније...

Цвијановић: Не постоји превелик проблем у вези са одговорима на Упитник

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да не постоји превелик проблем у БиХ који се односи на одговоре из Упитника Европске комисије и да су од седам питања која су била спорна многа разријешена.

Опширније...

Додик: Диспаритет - посљедица поданичке политике српских представника

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Срби у заједничким институцијама и органима нису заступљени на многим мјестима која би требало да им припадају, што је резултат поданичке политике представника Републике Српске у власти на нивоу БиХ.

Опширније...

СНСД ће имати кандидате за члана предсједништва БиХ и предсједника Републике

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да ће ова политичка партија на предстојећим општим изборима имати кандидате за члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске.

Опширније...

Отварање Конфуцијевог института доказ успјешне сарадње Српске и Кине

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и замјеник градоначелника Тјенђина Џао Хаишан отворили су данас Конфуцијев институт при Универзитету у Бањалуци ради унапређења сарадње Српске и Кине.

Опширније...