Цвијановић: Да би се упутио сет закона о акцизама потребна већина у парламенту БиХ

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Сарајеву да није оптимиста да ће у Парламентарној скупштини БиХ бити усвојен сет закона о акцизама.

Опширније...

Oдговори на Упитник Европске комисије не могу се доставити без дефинисане процедуре

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Сарајеву да Република Српска још није доставила одговоре на Упитник Европске комисије и да их не може ни доставити док не буду јасно дефинисане процедуре.

Опширније...

Додик: Тадић - човјек који није одустајао од базичних вриједности у политици и животу

У Приједору је данас одржана комеморација поводом изненадне смрти Драге Тадића, замјеника градоначелника Приједора и предсједника Градског одбора Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ у овом граду.

Опширније...

Додик са Ветеранима Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом удружења "Ветерани Републике Српске" о даљим корацима које би институције Републике требало да предузму како би ријешили статусна и друга питања овог удружења.

Опширније...

Кошарац: СДС нема своју политику!

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац оцијенио је да изјаве бившег предсједника СДС-а Младена Босића продубљују евидентне расколе у тој партији и свједоче о томе да СДС нема своју политику, већ се руководи искључиво тренутним интересима појединаца у врху те партије.

Опширније...

Цвијановић: Досљедно спровођење Реформске агенде од изузетног значаја

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић нагласила је да је успјешно и досљедно спровођење Реформске агенде од изузетног значаја, не само ради процеса приступања ЕУ, него прије свега ради стварања услова за јачање и развој домаће привреде и привлачења нових инвестиција које ће омогућити континуиран економски раст и запошљавање.

Опширније...

Цвијановић: Уважавати уставне надлежности нивоа власти у БиХ

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Бањалуци да је за рјешавање свих важних питања у процесу европских интеграција потребан дијалог, међусобна сагласност и уважавање уставних надлежности различитих нивоа власти у БиХ.

Опширније...

Додик упутио телеграм саучешћа поводом терористичког напада у Манчестеру

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је данас телеграм саучешћа премијеру Велике Британије Терези Меј поводом терористичког напада у Манчестеру у којем су 22 лица изгубила живот, док је велики број тешко повријеђен.

Опширније...

Додик - Данијелсон: Опредјељење Српске остаје ЕУ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик информисао је данас директора Директоријата Европске комисије за сусједство и проширење Кристијана Данијелсона да опредјељење Српске остаје ЕУ, као и да Српска има активан и позитиван приступ европском путу БиХ.

Опширније...

Ha љето финализација разговора о термоелектрани "Гацко два"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да ће финализација разговора са кинеским компанијама у вези са термоелектраном "Гацко два" бити завршени у току љета.

Опширније...