Чување сјећања на херојски пут ВРС - трајна обавеза

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић нагласила је данас да је Видовдан датум од изузетног историјског значаја за српски народ и прилика за сјећање, са посебним пијететом, на све који су уградили животе у темеље Српске да би данашње генерације живјеле у миру и слободи.

Опширније...

Додик и Вучић посјетили штанд "Орао" из Бијељине

Предсједници Србије Александар Вучић и Републике Српске Милорад Додик посјетили су данас на Београдском сајму штандове излагача, међу којима и штанд Предузећа за производњу и ремонт "Орао" из Бијељине.

Опширније...

Истаћи кључне ставове Српске у регионалним оквирима

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Торонту да је веома значајно да у непосредним контактима са утицајним личностима у Канади буду размијењена мишљења о политичко-економским темама, те истакнути кључни ставови Српске у регионалним оквирима.

Опширније...

Српска ће подржати сваку иницијативу за јачање сарадње са дијаспором

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Торонту да су институције Српске опредијељене да подрже сваку иницијативу која ће допринијети јачању сарадње са српском дијаспором и другим партнерима у провинцији Онтарио и Канади, прије свега у области привреде, али и у образовању, култури и туризму.

Опширније...

Додик: Српска рачуна на потенцијале војне индустрије Србије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Српска са становиштва безбједности рачуна на потенцијале које има војна индустрија Србије и да се већ разговара о модернизацији полицијских структура Српске.

Опширније...

Додик: Мектић добровољно преузео улогу босанског политичког кловна

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је Срни да нема намјеру да одговара на сплетке Драгана Мектића, кога као човјек искрено жали, јер, како каже, преузети на себе свакодневно фабриковање конструкција, теорија завјере и сплетки тежак је посао и за умног човјека а камоли за њега који је добровољно преузео улогу босанског политичког кловна".

Опширније...

Богданић и Петровић свечано отворили нови дијализни центар у Болници Требиње

У Болници Требиње данас је отворен нови дијализни центар којим ће бити повећан број мјеста, те побољшане услуге хемодијализе за све пацијенте источне Херцеговине, а који ће на располагању бити и туристима у овом и сусједним градовима.

Опширније...

Дијаспора да заступа и штити интересе Српске

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је дијаспори у Канади и другим земљама, да се у државама у којима живе активно укључују у политички живот и подржавају оне политичке опције и представнике који показују веће разумијевање за позиције Републике Српске и Србије.

Опширније...

Oбострани интерес за јачање привредних веза Канаде и Српске

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и успјешни привредници српског поријекла који живе и раде у регији Нијагара оцијенили су да постоји обострана жеља и интерес за јачање привредних веза Канаде и Републике Српске.

Опширније...

Изузетно важно да Српска буде присутна у Канади

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је изузетно важно да Српска буде присутна у Канади, гдје живи велики број људи поријеклом из Републике Српске.

Опширније...