Додик у Козарској Дубици: Опасност није прошла, не очекујемо додатне проблеме

У Козарској Дубици у мјесту Млинарице опасност од излијевања ријеке још није прошла, али можемо са далеко више сигурности да кажемо да не очекујемо додатне проблемe, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик и додао да су се сви ангажовали и успјели да спријече продор воде.

Опширније...

Додик: Иванић омаловажио институције и обмануо грађане Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је писмо члану Предсједништва БиХ из Републике Српске Младену Иванићу у којем је изразио оштро противљење начину на који је усвојена Стратегија спољне политике БиХ за период 2018.-2023. и позвао га да повуче своју сагласност са овог документа, који је већ чином објављивања нанио немјерљиву штету Републици Српској.

Опширније...

Додик и Цвијановић у Линцу са представницима дијаспоре

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједница Владе Републике Српcке Жељка Цвијановић разговарали су јуче у Линцу са представницима дијаспоре.

Опширније...

Политички курс СДС-а и њиховог савеза одавно скренуо у провалију без дна

Савез независних социјалдемократа најоштрије осуђује СДС и њиховог министра Драгана Мектића који су данас вулгарно и приземно извријеђали потпредсједника СНСД-а Николу Шпирића, притом уопште не негирајући наводе које је Шпирић изнио на конференцији за медије.

Опширније...

Влада ће помоћи у санацији штете и у домаћинствима и у пољопривреди

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је у сталном контакту са начелницима општина које су задесиле поплаве и најавила да ће и овај пут Влада учинити све што је у њеној моћи како би биле саниране штете и у домаћинствима и у пољопривреди.

Опширније...

Влада ће помоћи избјеглим Србима у вези са регистрацијом некретнина у ФБиХ

Предсједник Владе Републике Српске жељка Цвијановић изјавила је данас Срни да ће, због незадовољстава избјеглица и расељених лица са територије Федерација БиХ /ФБиХ/, која полажу право на признавање власништва на некретнинама у катастарским општинама за које је најављена успостава и замјена земљишне књиге, Влада Републике Српске помоћи да се заштити њихово право на имовину.

Опширније...

Шпирић: Мектић води хибридни рат против Републике Српске

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић тврди да министар безбједности БиХ Драган Мектић предводи групу која дуже вријеме води хибридни рат против Републике Српске, која због тога трпи штетне посљедице.

Опширније...

Додик: Српска једина функционална у БиХ

Предсједник Српске Милорад Додик, гостујући у емисији Телеринг, коментарисао је списак организација и појединаца опасних по безбједност у БиХ који је сачинило Министарство безбједности БиХ, а који је процурио у јавност. Додик каже, то је информација која нема везе са озбиљним државним послом и која најбоље показује каква је БиХ и како у њој функционишу институције.

Опширније...

Влада ће сачинити програм подршке поплављеним општинама

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да ће Влада сачинити програм подршке општинама које су поплављене да би били покривени одређени трошкови, те да би већ на сједници у четвртак, 22. марта, сачинили одређене мјере.

Опширније...

Цвијановић: досадашња сарадња између институција Српске и Свјетске банке конструктивна и добра

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да је досадашња сарадња између институција Српске и Свјетске банке конструктивна и добра.

Опширније...