Додик: Неприхватљива војна вјежба уз кориштење осиромашеног уранијума

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је за Српску неприхватљиво одржавање војне вјежбе на полигону Мањача и кориштење аеродрома Маховљани уз коришћење авиона А-10 и осиромашеног уранијума.

Опширније...

Буџет за пољопривреду се повећава на 71 милион КМ

На састанку представника Удржења пољопривредника Српске, предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједнице Владе Жељке Цвијановић договорено је да се буџет за пољопривреду повећа се 60 на 71 милион КМ.

Опширније...

Ковачевић: ПДП-ов главни опозициони адут то да се народ више не сјећа колико су били лоша власт

Члан Главног одбора СНСД-а, Радован Ковачевић, изјавио је да су у ПДП-у због поклоњеног учешћа у Савјету министара БиХ заборавили да су они као ванпарламентарни члан парламентарне већине свјетски јединствен политички феномен, па су уобразили неки значај и неку величину по којој могу захтијевати хитне одговоре од премијера државе.

Опширније...

Цвијановић: Истина је много забољела Црнатка

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да је истина много забољела министра иностраних послова у Савјету министара Игора Црнатка, када је одлучио, како каже, да се из бијелог свијета и далеког Катара јави телефоном да би реаговао на њене тврдње о његовој неспособности да обавља посао за који је добро плаћен народним парама.

Опширније...

Ако нема непотизма у ПДП-у, како им чланови породица раде у ИРБ-у и амбасадама

Члан Главног одбора СНСД-а Радован Ковачевић позвао је ПДП да одговори јавности да ако нема непотизма у тој партији, како тврде, како им онда "сестре њихових високих функционера раде у Инвестиционо-развојној банци или у Амбасади БиХ у Београду".

Опширније...

Додик: Срамота што је Вучуревић именован за амбасадора

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да је именовање Славка Вучуревића за амбасадора БиХ у Словенији срамота за све и упитао шта се може очекивати након овакве одлуке.

Опширније...

Цвијановић: Српска извршила свој дио обавеза према ММФ-у

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је први преглед са Међународним монетарним фондом /ММФ/ закључен и друга транша средстава повучена, те да Српска извршава свој дио обавеза.

Опширније...

ДКП мрежа легло непотизма и у функцији је обрачуна са институцијама Српске

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да нико не сматра да министар иностраних послова у Савјету министара Игор Црнадак ради добро свој посао, осим вјероватно он сам, јер не управља МИП-ом, структуром која му је повјерена.

Опширније...

Цвијановић: Стварање модерног центра олакшаће функционисање МУП-а Српске

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је опредјељење Владе Српске да се у Залужанима код Бањалуке створи модеран центар за обуку специјалне полиције и да се у логистичком и организационом смислу олакша функционисање Министарства унутрашњих послова /МУП/.

Опширније...

Додик: Центар за обуку у Залужанима је експозитура народа Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да структура безбједности Републике Српске није ничији полтрон нити нечија експозитура, већ је експозитура народа Српске који је жели безбједност и хоће да зна да је има.

Опширније...