БиХ не може у ЕУ док има високог представника

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да није могуће да једна замља постане члан ЕУ све док има високог представника.

Опширније...

Hеусвајањe закона о акцизама блокирало би аранжман са ММФ-ом

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас новинарима у Бањалуци да би посљедица могућег неусвајања закона о акцизама могла бити блокада аранжмана са ММФ-ом.

Опширније...

Oпштина Језеро ускоро добија пословницу Фонда

Директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске Младен Милић разговарао је данас са начелником општине Језеро Сњежаном Ружичић о потреби отварања пословнице Фонда у тој локалној заједници.

Опширније...

Кабинет предсједника Српске ће финансирати изградњу вртића у Бањалуци

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће кабинет предсједника Српске финансирати изградњу вртића у Бањалуци.

Опширније...

Додик - Шаузбергер: Српска остаје привржена европским интеграцијама

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас током разговора са стручним савјетником за питања региона и градова у земљама проширења ЕУ и политику сусједства ЕУ Францом Шаузбергером да Српска остаје привржена својој оријентацији ка европским интеграцијама.

Опширније...

Додик - Цвијановић: Приједлог Декларације - подметнуто кукавичје јаје

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да је Приједлог декларације о Дејтонском мировном споразуму подметнуто кукавичје јаје на политичко-дилетантски начин и неписмено.

Опширније...

Република неће преузети дугове "Свислајон индустрије алата"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да Република неће преузети дугове предузећа "Свислајон индустрије алата" из Требиња који су направљени током пословања од приватизације до данас.

Опширније...

Додик: У јулу састанак са Путином

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће бити у прилици да у јулу разговара са предсједником Русије Владимиром Путином.

Опширније...

Додик: Владе Српске има права на средства ИРБ-а

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је сагласан са одлуком Владе Српске да посегне за средствима Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ која су била намијењена за отплату кредита, истичући да је то логичан потез.

Опширније...

Додик - Радојичић: Бањалуци потребан нови имиџ

Предједник Републике Српске Милорад Додик и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић сагласили су се данас да је овом граду потребан нови имиџ и да је у том погледу важна сарадња Градске управе и Владе Српске у његовом развоју.

Опширније...