Опозиција показала незаинтересованост за важна питања

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је жаљење што су посланици опозиције напустили посебну сједницу Народне скупштине Српске, посебно имајући у виду да су на дневном реду два битна документа - Програм економских реформи за период 2018-2020. година и Приједлог Буџета Српске за наредну годину.

Опширније...

Мрежа за оживљавање производне дјелатности

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је производна дјелатност једна од области којој ће бити посвећена посебна пажња у оквиру реализације Програма економских реформи за период 2018-2020, а кључне мјере су реструктурисање привредних друштава у државном власништву, окончање процеса приватизације, те покретање и окончање стечајног поступка и ликвидације.

Опширније...

Власничко, финансијско и организационо реструктурисање ЖРС

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић навела је да се важан дио Програма економских реформи Републике Српске за период 2018-2020. година односи на реформу тржишта енергије и транспорта, а у неке од кључних мјера спада и реструктурисање "Жељезница Републике Српске" и то кроз три компоненте - власничко, финансијско и организационо.

Опширније...

Приоритет - јачање ефикасности Пореске управе и Инспектората

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да јачање ефикасност контролних органа - Пореске управе и Инспектората остаје приоритет Програма економских реформи Републике Српске за период 2018-2020.

Опширније...

Опадајући тренд задужења у периоду 2018-2020.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је укупан дуг Српске на нивоу од 53 одсто /52,9 одсто/, а јавни око 42 одсто /41,8 одсто/ у односу на БДП и у потпуности прати критеријуме из Мастрихта, те да у периоду 2018-2020. година сви показатељи задужења настављају биљежити опадајући тренд.

Опширније...

Програм економских реформи према смјерницама Европске комисије

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Програм економских реформи Републике Српске за период 2018-2020. године израђен према методологији и смјерницама Европске комисије и њиме су представљене кључне мјере економске политике Владе Републике Српске у назначеном периоду, уз средњорочни макроекономски оквир и оквир фискалне политике, те свеобухватни програм структуралних реформи.

Опширније...

Предузето све да Фонд солидарности почне да функционише у законском року

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да су предузете све активности да Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству почне да функционише у законском року, односно од 1. јануара сљедеће године.

Опширније...

Додик: Огроно неповјерење Срба према Суду и Тужилаштву БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је неповјерење Срба према Суду и Тужилаштву БиХ огромно јер су то вјештачке институције направљене да би судиле Српској и Србима.

Опширније...

Изградња ТЕ "Гацко два" пружиће нову енергетску сигурност Српскe

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће изградња Термоелектране "Гацко два" пружити нову енергетску сигурност Српске, обезбиједити дугорочни процес експлоатације угља и производње електричне енергије, те осигурати нова радна мјеста.

Опширније...

Hа нивоу БиХ блокирани cви процеси у вези са Реформском агендом

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић одговорно тврди да су, када је ријеч о Реформској агенди, сви процеси блокирани на нивоу БиХ зато што тамо нити има већине, нити стварне опредијељености.

Опширније...