Додик - Ванг Јитонг: Cпремност за продубљивање сарадње

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се данас, у оквиру „Јахорина економског форума“, са Ванг Јитонгом, шефом делегације кинеске компаније „China International Engineering Consulting Corporation“.

Опширније...

Додик: "Јахорина економски форум 2017" веома успјешан

Предсједник Републике Српске Милорад Додик затворио је данас "Јахорина економски форум 2017", оцјењујућу да је овај скуп на Јахорини био веома успјешан, са јасно демонстрираном новом енергијом.

Опширније...

Цвијановић: БиХ је у овом тренутку далеко од чланства у ЕУ

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић данас је на Јахорини оцијенила да је БиХ у овом тренутку далеко од чланства у ЕУ, али да је и даље опште политичко опредјељење интеграција земље у Унију.

Опширније...

Деблокада рачуна "Алумине" погодује изласку из кризе

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас на Јахорини да се питање зворничке фабрике "Алумина" не може ријешити за 60 дана, али сматра да деблокада рачуна овог предузећа треба да погодује цијелом процесу његовог изласка из кризе.

Опширније...

Цвијановић: Нема реконструкције Владе Српске

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић одбацила је данас медијске спекулације да се наводно припрема реконструкција Владе Српске, истичући да су све то нагађања и да смјена министара није на дневном реду.

Опширније...

Додик позвао на смиривање политичке ситуације у Македонији

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је данас на смиривање политичке ситуације у Македонији, истичући да се у условима постојеће пат позиције неопходно бавити питањем политичког легитимитета.

Опширније...

Цвијановић: Сваки ниво власти треба да изврши преузете обавезе

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је за РТРС да је у Вашингтону, на прољећној Скупштини Свјетске банке и Међународног монетарног фонда, разговарано о аранжману БиХ са ММФ-ом и да је сада на сваком нивоу власти да испуни преузете обавезе.

Опширније...

Hастављeн понижавајући однос према српским жртвама

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да се данашњом одлуком суда у француском граду Колмару да одбије захтјев Србије за изручење бившег вође терористичке ОВК Рамуша Харадинаја наставља понижавајући однос према српским жртвама.

Опширније...

Друштво треба адекватно да вреднује најуспјешније студенте

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је, у оквиру "Јахорина економског форума 2017", разговарао са најбољим студентима економских факултета са универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву и истакао да друштво треба адекватно да вреднује најуспјешније студенте.

Опширније...

Додик: Cачувати економски идентитет

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас на Јахорини да је економска ситуација у Српској стабилна када се погледају општа кретања и искуства других земаља.

Опширније...