Пољопривредници ће имати приоритет при измирењу дуговања

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да ће, када стигну средства по основу клириншког дуга, пољопривредници имати приоритетно право да им се измире дуговања из прошле године.

Опширније...

Чуркин је био врсни дипломата и велики патриота

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа предсједнику Владе Руске Федерације Дмитрију Медведеву и руском амбасадору у БиХ Петру Иванцову поводом смрти амбасадора Руске Федерације при УН Виталија Чуркина.

Опширније...

Изедбеговићеве тврдње усмјеравање оштрице на Српску

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да наводи члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића о Српској да је она близу колапса, представљају скретање пажње у политичке сврхе и усмјеравање оштрице на Српску, "у којој су проблеми или мањи или подједнаки".

Опширније...

Аранжман БиХ са ММФ-ом угрожен, механизам координације не функционише

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је аранжман БиХ са ММФ-ом угрожен зато што Федерација БиХ /ФБиХ/ и ниво БиХ нису извршиле своје обавезе и нагласила да не функционише ни механизам координације.

Опширније...

Влада предложила измирење дуговања радницима у року од 18 мјесеци

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је јуче, након састанка са представницима Савеза синдиката Српске, да Влада предлаже да се дуговања која има према буџетским корисницима за одређене врсте специфичних накнада измире у року од 18 мјесеци, кроз споразум са сваким појединачним радником.

Опширније...

Могуће оснивање представништва Српске на Кипру

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ће на Кипру бити основано представништво Српске када буду испуњене све претпоставке и ако буде било потребе за тим.

Опширније...

Pевизија пресуде по тужби против Србије je приватна и без шансе да буде разматрана

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да је ревизија пресуде по тужби против Србије, коју је најавио бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, нелегитимна, приватна, без институционалног утемељења, без сагласности у оквиру БиХ и без шансе да буде разматрана.

Опширније...

Ускоро једнократна новчана помоћ пензионерима у Српској

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је да ће пензионерима у Српској ускоро бити исплаћена једнократна помоћ јер тренутно нема услова за повећање пензија.

Опширније...

Додик: Cрпска ће бити вјечно захвална Чуркину

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову поводом смрти амбасадора Русије у УН Виталија Чуркина.

Опширније...

У току тендер за реструктурисање јавног дуга од 73 милиона КМ

Бањалучки градоначелник Игор Радојичић оцијенио је да је Бањалука на добром путу и истакао да је, с циљем стварања стабилног градског буџета у области јавних финансија покренуто реструкурисање јавног дуга, те да је у току тендер за реструктурисање 73 милиона КМ, који је отворен до 31. марта.

Опширније...