Кошарац: Иванић је изабран гласовима Бошњака и нема право да држи лекције Српској

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић, који је на позицију члана Предсједништва БиХ из Републике Српске изабран гласовима Бошњака, нема право да држи политичке лекције никоме у Републици Српској, а камоли предсједнику Републике Српске Милораду Додику и СНСД-у.

Опширније...

Додик: Побједа Гаговића омогућава реализацију бројних пројеката

Побједа кандидата СНСД-а Драгомира Гаговића на пријевременим изборима за начелника општине Трново у недјељу, 24. септембра, отвориће могућност за улагање 500.000 КМ у пројекте који ће поправити квалитет живота становника ове локалне заједнице, рекао је вечерас у Трнову предсједник СНСД-а Милорад Додик.

Опширније...

Додик уручио чланску карту СНСД-а Немањи Мајдову

Предсједник СНСД-а Милорад Додик уручио је данас у Источном Сарајеву чланску карту ове странке свјетском шампиону у џудоу Немањи Мајдову.
Додик је изјавио новинарима да је за њега, као предсједника СНСД-а, ово веома важан дан, зато што је Немања Мајдов изразио жељу да постане члан странке, што је данас и формализовано.

Опширније...

Kроз нелегалне институције покушава ce написати историја

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да се кроз нелегалне институције - Суд и Тужилаштво БиХ покушава написати историја да су само Срби били злочинци, те поручио да је референдум за Српску и српски народ један од најснажнијих механизама који има у будућем периоду.

Опширније...

Кормакoвa изашла из оквира доброг дипломатског понашања

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да се амбасадор САД у БиХ Морин Кормак одавно не држи правила дипломатског дјеловања, па је већ постало заморно коментарисати њено понашање.

Опширније...

Иванић "спава" свој мандат у корист политичког Сарајева

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић никада није био дио ниједне снажне одлуке у корист Српске и да су све његове одлуке биле штетне по државу и народ, те би било добро да бар јавно не моралише, јер у Српској живе људи који добро памте.

Опширније...

Потписан уговор о изградњи канализационе мреже у општини Шипово

Начелник општине Шипово Милан Ковач и директор предузећа "Еко еуро тим" Зоран Вученовић потписали су данас уговор о изградњи канализационе мреже у овој општини, а вриједност овог пројекта, који ће бити финансиран из кредита Европске инвестиционе банке, износи 1.754.000 КМ.

Опширније...

Додик: БиХ нема своју имовину ни по Уставу ни по Дејтонском споразуму

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са војним аташеима из девет држава дипломатских представништава у БиХ, а доминантна тема састанка била је рјешавање питања перспективне војне имовине, које се, како је истакао предсједник Српске, покушава наметнути противно законима и Уставу БиХ.

Опширније...

Цвијановићева и Мировић потписали протокол о сарадњи

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједник Владе Аутономне покрајине Војводине Игор Мировић потписали су данас у Новом Саду протокол о сарадњи између Војводине и Српске.

Опширније...

Mанифестација "Дани Српске у Србији" показала да су Србија и Српска једно

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је у Новом Саду да је манифестација "Дани Српске у Србији" показала да су Србија и Српска једно и да су њихове везе много дубље од институционалних оличених у Споразуму о специјалним паралелним везама.

Опширније...