Додик: Херојска борба српских бораца не смије никада бити заборављена

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је борцима Републике Српске данашњи празник - Дан бораца, изразивши посебну захвалност онима који су своје животе или дијелове тијела уградили у темеље Српске.

- Без њихове борбе, храбрости, јунаштва и несебичног жртвовања данас не би било Републике Српске и слободе српског народа. Захваљујући српским борцима ми данас имамо Републику Српску и живимо у слободи и миру - истакао је Додик.

Он је нагласио да је дужност и обавеза сваког грађанина Републике Српске да чува тековине Одбрамбено-отаџбинског рата и његује сјећање не борце који су донијели слободу и мир српском народу.

- Српским борцима дугујемо вјечно поштовање и захвалност, јер су многи од њих за слободу отаџбине и наш и живот наших потомака дали највредније што су имали - живот и дијелове тијела. То никада не смијемо заборавити, а посебно институције Републике Српске морају да уложе максималан напор да породицама погинулих бораца, преживјелим борцима и ратним-војним инвалидима обезбиједе бољи живот - поручио је Додик.

Он је нагласио да се мора учинити све да права бораца и ратних војних инвалида буду поштована на најбољи могући начин.

- Морамо створити још бољи и квалитетнији начин да вама, који сте најзаслужнији за стварање Републике Српске и одбрану српског народа омогућимо остваривање свих права која заслужујете - истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ пожелио је свим српским борцима и њиховим породицама много здравља и радости, нагласивши да њихова херојска борба никада не смије бити заборављена.

У Републици Српској данас се обиљежава Дан бораца Републике Српске.

У одбрамбено-отаџбинском рату од 1992. до 1995. године био је ангажован 215.671 припадник Војске Републике Српске, а њих 23.184 положила су животе за Српску.