Стабилна Србија најснажнији ослонац Српске

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку предсједнику Србије Александру Вучићу, државном руководству и свим грађанима Србије, поводом Сретења - Дана државности Србије са жељом да Србија настави путем развоја и просперитета.

- Задовољство ми је да поводом Сретења - Дана државности Србије, Вама, државном руководству и свим грађанима Србије, у своје и у име грађана Републике Српске, упутим најсрдачније честитке, са жељом да Србија настави путем развоја, просперитета, те јачања свог регионалног и међународног положаја - истакла је Цвијановићева.

Предсједница Српске изразила је увјерење да ће економски развијена и политички стабилна Србија остати најснажији ослонац Републике Српске, те да ће и убудуће његовати своје институционалне везе и братске односе на добробит свих грађана, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

- Поносни смо на Србију која памти своју славну прошлост, храбро корачајући у будућност и градећи модерно друштво на темељима демократских тековина савременог свијета, као и богате слободарске традиције српског народа - навела је предсједница Републике Српске у честитки.

Србија обиљежава 216 година од почетка Првог српског устанка и доношења Сретењског устава којим је створена прва модерна и демократска држава на просторима Балкана.