Радојичић: Министар не може тражити новац од локалних заједница

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је Град Бањалука добио допис министра безбједности у Савјету министара Фахрудина Радончића, у којем моли за новац који би се усмјерио за рјешавање мигрантске кризе и да му је одговорено да је необично да се од било које локалне заједнице тражи да финансира питање које је за више нивое власти.

Радојичић је новинарима у Бањалуци рекао да је дошло писмо министра безбједности БиХ и да је на њега одговорено јуче.

- Врло необична ситуација, ја не знам да ли игдје у свијету има да министар државни тражи од општина да финансирају питање које је за више нивое. Ми смо се љубазно захвалили и рекли да је необично да се од било које локалне заједнице тражи да финансира питање које је за више нивое - рекао је Радојичић.

Он је рекао да Град Бањалука нема предвиђена средства за рјешавање тог питања.

- Бањалука наравно нема предвиђена средства, нити знам како бисмо уопште планирали таква средства. Необична да не кажем ненормална ситуација, али ово је иначе чудна земља, па је онда и то чудно - закључио је Радојичић.

Радончић је претходних дана упутио допис владама и локалним заједницама у БиХ у којем моли за новац који би био усмјерен за рјешавање мигрантске кризе.

Он је у допису навео да се број миграната који долазе у БиХ из године у годину повећава, што ће посебно бити интензивирано наредних мјесеци.

Радончић је навео и да се БиХ не може адекватно ухватити у коштац са овим проблемом, јер за ефикасну заштиту границе недостаје око 1.200 полицијских службеника.