Дедеићу би боље било да је отишао на психијатрију

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да самозвани црногорски митрополит Мираш Дедеић не заслужује никакву пажњу и да би било боље да је ишао на психијатрију него на телевизију.

 

- Он није никакав митроплит, нити га ико као таквог признаје. Он је "самопроглашени", а на Балкану има много самопроглашених разних типова“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци поводом навода Дедеића изречених у хрватским медијима да је Република Српска крива за рат и да не треба да постоји.

Додик је подсјетио да васељенски патријарх није признао тог митрополита, те да је својим писму указао да Црна Гора не може да се према Српској православној цркви на начин како то сада чини.

- То што му Хрвати дају значај, то је из њихових разлога. Све што се дешава је да би се Срби могли окарактерисати као лоши и да се по њима пљује или шире лажи. То није ништа ново. Такво нешто увијек има високо мјесто у њиховим информативним емисијама и зато се и тај потпуно маргиналан тип тамо и нашао - рекао је Додик.

Према његовим ријечима, ту, назови вјерску величину, силом закона у Црној Гори морају уводити у неку његову функцију.

- Он прво треба да има подршку народа, као што то данас има СПЦ у Црној Гори, па да онда буде релевантан да се о њему било шта говори - нагласио је Додик.