Додик: Подршка Трампу и основним људским вриједностима

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је подршку предсједнику САД Доналду Трампу, истичући да они који врше удар на Трампа и покушавају да га смијене угрожавају основне људске вриједности за које се бори амерички предсједник.

 

- Угрожавају како у самој Америци, тако и широм свијета, јер многе мање државе се оријентишу према САД - додао је Додик.

Додик је нагласио да Америка, као водећа свјетска сила усмјерава глобалне процесе и да је јако битно за цијели свијет да САД води неко ко је суверенистички и патриотски оријентисан, као актуелни амерички предсједник Трамп.

- Зато изражавам пуну подршку предсједнику Трампу, јер је подршка њему подршка патриотским и суверенистичким вриједностима до којих је нама стало и за које се већ деценијама боримо. Увјерени смо да само на тим темељима може да се гради демократичнији и хуманији свјетски поредак - наводи се у дијелу писма које је Додик упутио Трампу, а који је у посједу Срне.

Додик је на крају цитирао Трампа, додајући да иза тих ријечи стоји Република Српска и он лично.

- Ако желите слободу, поносите се својом земљом. Ако желите демократију, држите се свог суверенитета. Ако желите мир, волите своју нацију. Мудри лидери увијек прво мисле на добробит свог народа и земље. Будућност не припада глобалистима. Будућност припада патриотама - навео је Додик.