Вишковић: Влада жели спроводити реформе

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Бањалуци да Влада Српске жели спроводити реформе с циљем побољшања ситуације у различитим областима од здравства до образовања, те да максимално води рачуна о заштити реалног сектора за који ће у наредној години бити издвојено 30 милиона КМ.

 

- Захваљући мјерама Владе Републике Српске имамо највећи број запослених од када се овај податак мјери, као и раст плата и узастопан раст бруто домаћег производа - рекао је Вишковић у Народној скупштини Републике Српске у завршној ријечи о Приједлогу програма економских реформи од 2020. до 2022. године.

Он је истакао да ће бити сачињен акциони план за спровођење овог документа.

- У документу нема ријечи о приватизацији Електропривреде Републике Српске, као што тврде поједини посланици опозиције. Реформе које је дефинисала Влада Српске су вишегодишње и важно је да буду спровођене - додао је Вишковић.

Према његовом мишљењу, Приједлог програма економских реформи од 2020. до 2022. сачињен је транспарентно.

Вишковић је подсјетио да је буџет Српске за наредну годину већи за 168 милиона КМ од овогодишњег.

Када је ријеч о Рафинерији нафте Брод, каже Вишковић, Влада Српске чини све како би био сачуван овај привредни субјекат.

- Имамо увјеравање да неће бити затворена Рафинерија нафте у Броду. О овоме максимално водимо рачуна, иако је предузеће приватизовано - рекао је Вишковић.