Прва сједница Организационог одбора за прославу Дана Републике

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић предсједавала је данас првом сједницом Организационог одбора за прославу Дана Републике Српске 2020. године.

 

На сједници, која је одржана у Палати Републике, конституисан је Одбор за прославу Дана Републике Српске, усвојен приједлог Програма прославе и формирана Радна група за припрему и реализацију прославе Дана Републике.

Чланови Одбора, утврдили су да ће централни догађаји поводом прославе Дана Републике, као и претходних година, бити свечани дефиле на Тргу Крајине и Свечана академија у Спортској дворани Борик.

Програмом прославе Дана Републике Српске 2020. године, за бројне делегације, предвиђени су пријеми код предсједнице Републике Српске.

Програмом обиљежавања предвиђено је и одржавање сједнице Сената Републике Српске, као и додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима.

Такође, предвиђено је полагање вијенаца и цвијећа на споменике палим борцима Војске Републике Српске и борцима НОР-а, Спомен костурници, Споменику бањалучким бебама, као и на спомен-обиљежју бившег предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Дан Републике Српске биће обиљежен у свим градовима и општинама Републике Српске, као и у Брчко Дистрикту.