СНСД и ДНС сачували Српску и заједно ће је развијати

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је ДНС дугогодишњи партнер СНСД-а, да је то и данас, те да жели да наставе сарадњу у вези са питањима која су базична за развој Републике Српске, коју су заједно очували и спријечили да постане празна љуштура.

 

- Доказали смо се као стабилна и снажна коалиција која је у тешким и турбулентним временима општег напада на Републику Српску и преноса њених надлежности заједничким напорима зауставила те тенденције и довела до тога да Српска сада има своју контуру. Да се 2006. године наставило са тадашњом тенденцијом, Република Српска би данас била празна љуштура у којој не би било више ничега - рекао је Додик послије обиљежавања крсне славе ДНС-а Митровдана.

Према његовим ријечима, због тога постоји потреба за додатним ангажнаном коалиције у којој су СНСД и ДНС да би спријечили политичке ставове и мишљење да је важнија и потребнија БиХ него Република Српска с циљем реализације онога што предсједник СДА Бакир Изетбеговић упорно покушава да наметне да је Сарајево надређено ентитетима, иако у Уставу пише да су ентитети надређени заједничкој држави.

- То је процес о којем ће се још дуго времена водити основна политичка динамика у БиХ. ДНС је то разумио и са СНСД-ом, СП-ом и одскора са другим политичким партијама као што су НДП и Уједињена Српска показује да је Српска одржива и да је потребно јединство које смо годинама његовали као предуслов било каквог става и ангажмана - нагласио је Додик, који је ДНС-у, руководству и члановима те странке пожелио срећну крсну славу.