Додик поручио Дрварчанима: Српска уз вас и у будућим временима

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је истакао је на централној академији Дани сјећања у Дрвару да је 13. септембар важан дан за српски народ.

 

- Историјски, не само због догађаја 1995. године него зато што је овдје данас предсједник Србије. Дошли смо да кажемо да јесмо и да ћемо бити са вама у свим будућим временима и процесима. Српски народ је народ слободе - рекао је Додик.

Поручио је Србима у Дрвару да остану на огњиштима.

- Ви сте овдје на свом грунту, на својој земљи, а власт се може мијењати. Од нас су кроз историју увијек тражили да сами себе сатанизујемо. А овај народ је частан и поштен који се увијек борио и који је помјерен одавде етничким чишћењем - додао је Додик.

Навео је да Република Српска заједно са Србијом стоји иза Дрвара, Гламоча, Петровца и Грахова.

- Зов за слободом је вратио Србе у ове крајеве и тај зов је мотивисао Вуцића да дође одвје и каже да је са нама - нагласио је он.

Додик је подсјетио да је 1998. године у Дрвару све било порушено и јако тужно, да је данас другачије, али да има још много посла да се уради.

- Данас смо о томе разговарали са надлежнима из ове четири општине и предузећемо мјере - додао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ захвалио је свима који су подржали ово окупљање у Дрвару, а посебно Вучићу, за кога је рекао да јако добро познаје Српску.

 

Вучић: Mорамо бити једни уз друге, штититићемо свој народ 

Поносан сам да могу да представљам Србију овдје у Дрвару. Знам колико ваша срца куцају за Србију, истакао је на централној академији у Дани сјећања у Дрвару, предсједник Србије Александар Вучић.

- И наша срца куцају за сва мјеста гдје наш народ живи и увијек ћемо бити уз вас и са вама - рекао је он.

Нагласио је да Срби морају бити једни уз друге.

- Не дамо никоме да од српског народа прави кривца, да од жртве прави џелата. Колико смо само дјеце изгубили и овдје на Петровачкој цести. Србија ће штитити свој народ - навео је Вучић.

Влада Србије је Дрвару данас уплатила два милиона КМ.

- Још по пола милиона марака је уплаћено Гламочу. И у Петровцу желимо да направимо капелу, велики крст, баш на петровачкој цести, гдје су Срби највише страдали. Србија ће уплатити новац за то - поручио је предсједник Србије.

Он је изјавио да ће једна компанија из Србије ускоро отворити 100 радних мјеста у Дрвару.

- По 75.000 евра иде породиљама у Дрвару и мајкама са троје и више дјеце. Наша дјеца овдје треба да остану - поручио је Вучић.