Цвијановић - Купер: Развијати добре односе између институција Републике Српске и САД

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Вашингтону са замјеником помоћника државног секретара за одбрану, задуженим за Русију, Украјину, Евроазију и западни Балкан Лором Купер.

На састанку је разговарано о актуелној политичкој и безбједносној ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о важним регионалним питањима, саопштено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.

Саговорници су констатовали да је потребно развијати добре односе између институција Републике Српске и САД-а, те проводити заједничке активности у циљу јачања капацитета за борбу против тероризма, спречавањa илегалних миграција и одлазака држављана БиХ на страна ратишта, као и постизања већег нивоа безбједности у Српској и БиХ.

Овом приликом, предсједница Републике Српске је истакла да цијени досадашњу сарадњу са Сједињеним Америчким Државама у области безбједности, те изразила увјерење да ће она бити настављена и у наредном периоду.

Током разговора, предсједница Цвијановић је поновила да је Република Српска у потпуности посвећена очувању мира и стабилности, те нагласила да суочавање са заједничким безбједносним изазовима захтијева интензивну сарадњу надлежних агенција на свим нивоима власти у БиХ, као и њихову координацију са регионалним и међународним партнерима.