Цвијановић у САД: Добра сарадња Српске и Мериленда у области здравства

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је у оквиру посјете Сједињеним Америчким Државама са државним секретаром Мериленда, Џоном Вобенсмитом и предсједницом Дома делегата савезне државе Мериленд, Адриан Џонс.

Саговорници су оцијенили да постоји могућност, као и заједнички интерес, да се сарадња Српске и Мериленда подигне на виши ниво, посебно у области здравства, образовања и заштите животне средине.

На састанку је изражено задовољство досадашњом добром сарадњом Српске и Мериленда у области здравства, а која се темељи на основу протокола о сарадњи који су потписали Универзитетска болница Џон Хопкинс и Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Током састанка са званичницима Мериленда, предсједница Републике Српске је истакла да је БиХ децентрализована земља, те да је претпоставка њеног функционисања и политичке стабилности сарадња различитих нивоа власти, као и легитимно представљање сва три конститутивна народа на заједничком нивоу.
Након састанка, државни секетар Воберсмит упознао је предсједницу Српске са историјом и традицијом Мериленда, као и са управљањем и начином одлучивања у овој америчкој савезној држави, саопштено је из Кабинета предсједнице.