Цвијановић: Протоколарна суштина приједлога о униформама ВРС

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је протоколарна суштина приједлога да дио припадника Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ носи униформу Војске Републике Српске /ВРС/ која је била легална и легитимна.

- Приче из Федерације БиХ да је овакав приједлог угрожавање мира су глупости. У протоколарну сврху је ово предложено поводом обиљежавња Дана и сјећања на период и оно што јесу традиције и вриједности ВРС, а које баштини Трећи пјешадијски /Репубулика Српска/ пук Оружаних снага БиХ , што није угрожавање мира - рекла је у Бањалуци новинарима Цвијановићева.

Она је истакла да је ВРС била легална, јер је основана одлуком Народне скупштине и легитимна зато што је била народна, односно припадали су јој људи који су бранили вјековна огњишта.

- Оружане снаге БиХ имају три етничке компоненте и у њој су људи који су били припадници ВРС и тај континуитет постоји. Неки од људи из ФБиХ покушавају да воде полемику са /предсједавајући Предсједништва БиХ/ Милорадом Додиком да би имали простора у медијима, јер немају другу тему - каже Цвијановићева.