Ковачевић: Џаферовић да објасни Шварц-Шилингу да БиХ не признаје самопроглашено Косово

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић требало је да обавијести свог госта - бившег високог представника у БиХ Кристијана Шварц-Шилинга да БиХ не признаје самопроглашено Косово и да је за њу Србија јединствена са Косметом, рекао је за Срну портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић је нагласио да у том смислу било какви коментари о томе да је недопустиво мијењање границе, из перспективе БиХ подразумијевају само то да Србија остаје недјељива, односно да Косово и Метохија остаје дио Србије.

Он је нагласио да Република Српска подржава званичну политику Београда и предсједника Србије Александра Вучића и остаје потпуно посвећена Дејтонском споразуму у БиХ.

- Занимљиво је на који начин они у Сарајеву са страхом гледају на промијењен став америчког предсједника Доналда Трампа и многих у Европи који разумију и све више подржавају могућност промјене граница такозваног Косова - додао је Ковачевић.

Он је истакао да Шварц-Шилинг као бивши високи представник у БиХ није ништа добро урадио за БиХ.

- За њега би било добро да престане да се бави БиХ и да престане да прави штету њој и њеним грађанима - рекао је Ковачевић.