Опструкција у формирању Савјета министара

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да постоји опструкција у процесу формирања Савјета министара и да је Предсједништво БиХ прекршило Закон који се односи на ово питање јер Бошњаци мисле да могу да крше законску регулативу.
"Закон је прекршен јер је 15 дана након формирања Kолегијума Представничког дома парламента БиХ требало да буде предложен предсједавајући Савјета министара. Обавио сам консултације са свим политичким партија и предложио да буде одржана сједница Предсједништва и саопштимо име. Имао сам утисак да није спорно да то буде Зоран Тегелтија, међутим, Бошњаци мисле да могу да крше закон када хоће", рекао је Додик новинарима. 
 
Он каже да не види разлог да Предсједиштво БиХ одржи састанак о било ком другом питању док ово не буде ријешено. 
 
"Kада ме остала два члана Предсједништва БиХ обавијесте да су спремни да буде донесе одлука спреман сам за сједницу, до тада нема потребе", каже Додик. 
 
Говорећи о именовањима амбасадора БиХ, Додик је навео да их именује и разрјешава Предсједништво БиХ. 
 
"Не мијешамо се међусобно у Предсједништву БиХ о овим одлукама. Сматрамо да оно што је српска квота припада српском члану Предсједништва БиХ, а остала два члана само формално подрже и обрнуто", рекао је Додик.