Цвијановић: Системски се бавити дјецом

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

cvijanovic exposeПредсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да се друштво системски  бавити дјецом која изађу из дома за незбринуту дјецу када постану пунољетни, те наћи рјешење да и даље води рачуна о њима.

"Пунољетство носи неколико важних изазова, тада постајете заиста одговорни за своје поступке, мање сте заштићени и то носи одређене ризике, али је просто немогуће да се за свако од ове дјеце обезбиједи радно мјесто", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци након представе коју је организовала за дјецу из више бањалучких удружења и установа.

Она сматра да је према тој дјеци потребна већа доза осјетљивости, иако постоје и друга дјеца којој је потребно обезбиједити запослење или наставак школовања.

"Мораћемо системски радити, ово је младо друштво, има још пуно ствари које ће се морати развијати да бисмо показали зрелост и да бисмо одговорили потребама становништва.

Она је додала да је представа "Фолклорна магија" Дјечијег позоришта Републике Српске божићни поклон за дјецу која се лијече на Дјечијем ођељењу Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић", која бораве у "Дому Рада Врањешевић" или су дјеца родитеља из удружења самохраних родитеља "Понос" Бањалука, "Нове генерације", "Здраво да сте", те Удружења породица са четворо и више ђеце Бањалука.

"Ово је добра акција иницирана писмом које сам добила од једне дјевојчице у коме је навела да никада није била у позоришту, те да би вољела да дође, након чега смо покренули ову акцију", рекла је Цвијановићева.