Петровић: Српска листа у шест кантона и за Парламент ФБиХ

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић каже да су СНСД, ДНС и СП покренули иницијативу о формирању заједничке српске листе на Општим изборима 2018. на подручју Федерације и обавијестили и остале политичке субјекте који су регистровани у Републици Српској, а имају своје изабране представнике на подручју Федерације да дају кандидате на ту листу.

"Српска листа ће бити формирана за шест кантона и за Представнички дом Парламента Федерације. Очекујемо широку подршку српског народа и надамо се да ће на овај начин Срби изабрати своје представнике у власти и коначно попунити Дома народа Парламента ФБиХ", наводи Петровић.

Петровић каже да су СНСД, ДНС и СП покренули ову иницијативу како би се изборили за бољи положај српског народа у Федерацији.

Напомиње да су одређени коориднатори , а то су изабрани представници странака из Републике Српске у Федерацији, који ће до краја довести све потребне активности како би се коалиција пријавила до 19. јуна, а кандидатске листе до 9 јула.

Петровић напомиње да је договорено да ће се учешће на листама одредити сходно резултатима странака на прошлим локалним изборима.