Нико у Српској није тражио да га заштите британски војници

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да нико у Републици Српској није тражио да га штите британски војници, а, ако је то учинио неко са нивоа БиХ, мораће да објасни зашто.

"Органи Републике Српске то не требају, нити је то ко тражио. Ако је то самостално урађено од Британаца онда је то мијешање у унутрашње ствари овдје и то је акт раван упаду у ову земљу", рекао је Додик јуче новинарима у Прњавору.

Коментаришући могућност разматрања Приједлога закона о страним донацијама у Народној скупштини Републике Српске, Додик је рекао да то није ништа неуобичајено и да су многе земље то питање регулисале.

Додик је нагласио да је евидентно да се у јавности дискутује о томе да разни странци овдје нешто покушавају и истакао да је таква и информација да Велика Британија шаље своје војнике да би наводно омогућила безбједно окружење у БиХ.

"Свима је јасно да се злоупотребљавају средства наводних невладиних фондова, који су у ствари владине организације, а која се дају разним организацијама овдје. Јасно је да су такве организације усмјерене ка дестабилизацији друштва у цјелини, а не развоју демократије и оног што они пропагирају", навео је Додик.

Према његовим ријечима, нико им не брани да наставе даље да раде, само што ће то морати да се евидентира и контролише са становишта обавјештавања јавности ко је шта добио и како шта ради.