Шпирић: Мало је наивних који вјерују у ПДП-ов тобожњи програм за обнову Српске

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић истиче да је "мало наивних у Републици Српској који ће вјеровати у тобожњи програм ПДП-а за обнову Републике Српске, јер су се они четири године обрачунавали са развојем Српске".

 

"Желим да их подсјетим да су четири године, заједно са Савезом за промјене, и уз подршку из Сарајева, блокирали све или готово све развојне пројекте из међународних средстава који су били намијењени Републици Српској и њеном развоју", рекао је Шпирић, реагујући на најаве из ПДП-а да имају програм обнове Републике Српске.

Он подсјећа да је у вријеме Владе Републике Српске коју је предводио ПДП извршена фамозна приватизација 564 предузећа и 10 банака током које није остала ниједна домаћа банка, а све је праћено причама да су радници кроз ту приватизацију махом остајали без посла.

"Мислим да чине узалудан посао, јер грађани нису кратке памети да им забораве све оно што су радили у вријеме док су вршили власт у Републици Српској, а поготово начин на који су представљали јуришнике на Српску у смислу блокаде развојних пројеката у ове претходне четири године", навео је Шпирић, који је и посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.