Hадлежне институције у најскоријем року да разријеше случај Драгичевић

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Савез независних социјалдемократа изражава најискреније саучешће породици трагично преминулог Давида Драгичевића и позива надлежне институције да професионално и у најскоријем року утврде све релевантне чињенице и разријеше овај случај.

Овом приликом желимо подсјетити јавност да је наш однос према овом случају одмах исказао предсједник наше странке Милорад Додик који је, послије разговора са породицом и на њихов захтјев, тражио и обезбиједио да се изврши нова обдукција и да се додатно анализирају сви детаљи истраге и утврде чињенице.

Такође, желимо јасно осудити поступке одређених људи и организација који су од самог почетка политизовали и злоупотријебили овај трагични случај и искрену бол и патњу породице.

Сматрамо да ово није питање за политичке партије, већ за Тужилаштво, којем овом приликом пружамо подршку и позивамо да професионално и транспарентно разријеши случај.

СНСД сматра да државни органи морају добити прилику да професионално обаве свој посао и позивамо их на хитну реакцију, а од Тужилаштва очекујемо и да у најскоријем року ожалошћеној породици пружи све одговоре на њихове приговоре у вези са одређеним лицима запосленим у државним органима.

СНСД инсистира да се јасно утврди одговорност појединаца и носиоца функција у надлежним институцијама, а гдје за то постоје разлози.